'Geertruida levert Feyenoord flink bedrag op, deadline middernacht gesteld'

'Geertruida levert Feyenoord flink bedrag op, deadline middernacht gesteld'

121 reacties 121
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Lutsharel Geertruida zal Feyenoord €20.000.000 opleveren, zo meldt het Algemeen Dagblad donderdagavond op hun website. De verdediger is op weg naar RB Leipzig. Zelf zou hij volgens Fabrizio Romano op X nog niet rond zijn met de Duitsers.

Hoewel het bedrag van €20.000.000 niet de waarde van Lutsharel Geertruida op Transfermarkt vertegenwoordigt van €32.000.000, valt dat uit te leggen door de contractduur die de verdediger bij Feyenoord heeft. Op 1 juli 2025 verloopt dat namelijk en dan zal hij gratis de deur uit lopen. 

Over 24 uur sluit de transfermarkt in de vijf grootste competities van Europa en dus ook die van Duitsland en Engeland. In laatstgenoemde land speelt Aston Villa FC, dat deze zomer ook Geertruida hoog op de lijst zou hebben staan. De transfer van Geertruida staat behalve een totaalakkoord, ook nog onder afwachting van de transfer van Mo Simakan van RB Leipzig naar Al Nassr. Die overstap zal naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden en dat maakt ruimte voor Geertruida.

Volgens De Telegraaf heeft Feyenoord een deadline gesteld aan RB Leipzig om middernacht, zodat er genoeg tijd is om door te schakelen naar een vervanger van Geertruida in de vorm van een rechtsback. Vóór dat tijdstip moet er dus een akkoord liggen over de transfersom van de multifunctionele verdediger.

Lees ook