'Je zult spelers moeten gaan omscholen'

Pascal Bosschaart is sinds dit seizoen de trainer van Feyenoord Onder 21. Komende zaterdag starten de Rotterdammers aan de competitie. Toetreden tot de voetbalpiramide lijkt het voornaamste doel te zijn.

Bosschaart ziet dat Varkenoord inmiddels hypermodern is. Het veld is goed, alles wordt gefilmd met een droom en er is zelfs een GPS-systeem. 'Je kan precies zien wanneer jongens in het rood zitten en ze een oefening minder moeten doen', zegt Bosschaart in een interview met het Algemeen Dagblad.

De nieuwe trainer van Feyenoord Onder 21 denkt dat hij zijn spelers vooral een stukje mentaal kan bijbrengen. Door de wilskracht die hij zelf had, wist hij het toch ver te schoppen en speelde hij in het eerste van Feyenoord.

Bosschaart moet nu met zijn ploeg ook trainen op het 3-4-3, de speelstijl die Brian Priske graag speelt. 'Als trainer van de onder 21 moet je daarin mee, maar voor mij is dat een normale zaak. Je zult spelers moeten gaan omscholen.' Bosschaart ziet dat als iets positief omdat je als speler, maar ook als trainer, meer in je bagage hebt.' Feyenoord Onder 21 speelt zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Twente/Heracles Onder 21. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten