'Ik kwam hem bij Italië ook tegen bij de grotere clubs'

Naast de uitgestelde Klassieker, bespreken Frank Stout, Emile Schelvis en Dennis Kranenburg ook de bijzondere hectische week van Feyenoord met alle transfers die geen doorgang vonden. De mannen discussiëren fel in een extra uitzending van FC Rijnmond, terug te vinden op de YouTube-pagina van Rijnmond.

De geklapte transfer van Justin Bijlow wordt besproken. Kranenburg: ‘Ik vond het een raar verhaal.’ Schelvis legt een verband met Calvin Stengs: ‘Blijkbaar hebben ze in het buitenland andere medische insteek als die wij in Nederland hebben. Een vreemd verhaal. Het is ongelooflijk sneu voor Justin Bijlow.’ De heren zijn benieuwd wat het mentaal gaat doen met Bijlow, Kranenburg: ‘Als je nu van basis Premier League teruggaat naar voorlopig tweede keeper bij Feyenoord, dan lijkt me dat best wel een tik.’ Schelvis ziet op zijn beurt ook wel iets positiefs: ‘Natuurlijk geweldig dat je zo’n keeper achter de hand hebt en niet een of andere koekenbakker.’ Aan tafel zijn ze benieuwd of Bijlow eerste keeper nog kan worden dit seizoen, de druk op Timon Wellenreuther zal in ieder geval groter worden.

Inzet Gimenez

De andere bijzondere speler met veel transfergeruchten is Santiago Gimenez. Kranenburg vertelt: ‘Hij wil zelf niet.’ Volgens de Feyenoord-watcher, die met de entourage van Giménez gesproken heeft, wil de spits niet naar een ploeg waarbij hij veel ‘achteruit moet lopen’: ‘Ik snap wel dat hij hoger inzet, hij heeft voor zichzelf een bepaalde lijn in gedachte.’ Schelvis is kritisch op de inzet van de Mexicaan: ‘Hij kreeg twee ballen en laat zich de kaas van het brood eten en dat deed hij niet tijdens de Johan Cruijff-schaal.’ Over het niveau zegt Schelvis: 'Giménez heeft de potentie om in La Liga bij de eerste vier, niet de eerste twee, maar de vier die daarna komen, te spelen. Ik kwam hem bij Italië ook tegen bij de grotere clubs.’ Schelvis bedoelt dat de spits op het lijstje stond van de grote clubs maar dat het na zijn gemiste stift, de penalty uit bij RKC Waalwijk, snel minder ging. Ook denkt Schelvis dat Giménez zich een tijdje niet zo fijn heeft gevoeld in Rotterdam en vraagt zich af of Feyenoord daar goed gehandeld heeft.

  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten