Schelvis: 'Hier heb ik alle oefeningen van Arne Slot, meneer Priske'

Schelvis: 'Hier heb ik alle oefeningen van Arne Slot, meneer Priske'

10 reacties 10
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

In een extra podcast van FC Rijnmond, ook te vinden op het YouTube-kanaal van Rijnmond, wordt ingegaan op de roerige week van Feyenoord.  Frank Stout gaat in gesprek met Emile Schelvis en Dennis Kranenburg over alles wat er speelt rondom de uitgestelde Klassieker en de chaotische laatste transferweek.

Kranenburg is niet verrast dat Feyenoord – Ajax niet doorgaat: ‘Als er geen politie bij kan zijn, dan kan je van tevoren wel invullen dat die wedstrijd niet doorgaat.’ Schelvis heeft zoiets in Italië ook meegemaakt, na een bizar incident. Maar hij heeft een dubbel gevoel: ‘Het maakt me verdrietig dat het nog steeds niet kan.’  De analist had het graag anders gezien: ‘Met een sportieve feeling naar die wedstrijd toe en erop en erover.’ En hij hoopte dat de aankomst van die bus zo wel te regelen.

Feyenoord en Ajax hebben elkaar nodig

Schelvis vindt dat beide teams elkaar nodig hebben om het niveau in Nederland omhoog te krikken. Schelvis, zelf ook jarenlang een seizoenkaart gehad, vindt het wel lekker dat het niet zo goed ging/ gaat met Ajax: ‘Ik heb zelfs mensen gehoord die het vorig jaar zielig vonden, dat heb ik niet gehad.’ Kranenburg weet nog niet voor wie het uitstel beter uitkomt: ‘Je weet in ieder geval wie erbij zijn, de transfermarkt is dan dicht.’ Schelvis zegt dat het later spelen niet ongunstig is voor Feyenoord: ‘Vooral gezien de onrust. Iedere dag is er weer een andere mogelijke transfer. Je ziet ook de irritatie in de spelersgroep.’

Formatie

Er wordt ook over de formatie gesproken. Schelvis is duidelijk: ‘Uiteindelijk is het 3-4-3-systeem voor Feyenoord fantastisch.’ Hij legt uit: 'Marcus Pedersen was ideaal voor die rechtsback positie. Je gaat spelers helpen zich te ontwikkelen. Ik heb het gezien, zeven jaar lang bij Atalanta.’ Kranenburg vraagt of ze de oude lijn van Arne Slot niet beter kunnen doortrekken, maar Schelvis pareert: ‘Een trainer wil nou eenmaal zijn eigen handtekening zetten. Wat had John de Wolf dan moeten doen? Hier heb ik alle oefeningen van Arne Slot, meneer Priske?’ Schelvis miste onder Slot soms ook wel de mentaliteit en hoopt dat daar nu verandering in komt.

Lees ook

Lees ook
Lees ook