OFFICIEEL | Feyenoord versterkt zich met Facundo González

OFFICIEEL | Feyenoord versterkt zich met Facundo González

81 reacties 81
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft op de website de komst van Facundo González bekendgemaakt. De 21-jarige verdediger komt op huurbasis over van Juventus. Feyenoord heeft ook een optie tot koop bedongen.

González is blij met zijn transfer naar De Kuip. ‘Ik kreeg al snel een heel goed gevoel bij de club na de gesprekken die ik heb gevoerd en het beeld dat voor mij werd geschetst’, zegt González op de website van Feyenoord.

'Feyenoord past bij mij'

‘Feyenoord is een grote club en de manier waarop hier voetbal gespeeld en beleefd wordt, past bij mij. Dat er al meerdere Latijns-Amerikaanse spelers in de selectie zitten gaat zeker helpen om mij sneller aan te passen. Ik kijk er dan ook heel erg naar uit om aan dit nieuwe avontuur te beginnen.’

Uruguay

González is geboren in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo. Tot 2011 speelde hij in de jeugdopleiding van het Spaanse Unión Deportivo Vista Alegre. Daarna ging hij naar de jeugdopleiding van de Primera División-club Espanyol. Vervolgens ging hij op 16-jarige leeftijd naar Valencia.

De verdediger stond sinds de zomer van 2023 onder contract bij Juventus FC. Afgelopen seizoen werd hij uitgeleend aan UC Sampdoria. González gaat bij Feyenoord spelen met rugnummer 15.

Lees ook
Lees meer over
Lees ook