Transfer

'Feyenoord dicht bij komst Andreev'

Volgens Bulgaars sportjournalist Viktor Vutov is Feyenoord dicht bij de komst van doelman Plamen Andreev, zo meldt hij op X. Het zou gaan om een directe transfer voor 1.2 miljoen euro die maandag afgerond zou worden. Ondanks het uitblijven van de transfer van Justin Bijlow lijkt de negentienjarige keeper de keepersgilde te gaan versterken.

Het talent mocht op zestienjarige leeftijd al zijn debuut maken voor Levski Sofia. Inmiddels heeft Andreev al 89 wedstrijden op zijn naam staan. Hierin heeft hij slechts 63 doelpunten tegen gekregen en wist hij 53 keer de nul te houden. Hij vertegenwoordigt inmiddels dan ook een marktwaarde van 2 miljoen euro, hiermee behoort hij tot de 10 meest waardevolle Bulgaarse spelers op het moment. Desondanks is hij nog geen onderdeel van de nationale selectie. 

Ook heeft hij al ervaring op Europees niveau. Andreev is zes keer uitgekomen in de kwalificatie rondes van de UEFA Conference League. In deze wedstrijden wist hij 3 keer de nul te houden en kreeg hij 4 doelpunten tegen, waarvan 3 over twee wedstrijden tegen Eintracht Frankfurt. 

Bij Feyenoord sluit hij aan bij de keepersgilde die vooralsnog bestaat uit: Timon Wellenreuther, Justin Bijlow, Mikki van Sas en Mannou Berger. Wat zijn plek in de pikorde wordt is nog niet duidelijk, wel beschikt hij over de juiste leeftijd om ook bij de onder-21 mee te mogen doen. Ook zou hij nog mogen spelen in de UEFA Youth League waar Feyenoord ook dit jaar weer aan deelneemt. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten