KNVB betreurt afgelasting: 'Dat is uiteraard niet ideaal'

KNVB betreurt afgelasting: 'Dat is uiteraard niet ideaal'

10 reacties 10
Bron: Knvb.nl
Foto: FR-Fans.nl

De KNVB is teleurgesteld dat de Klassieker niet kan doorgaan vanwege de politiestaking. Dat laat de bond weten op haar website. Het betreurt de bond ook enorm dat juist het voetbal hier flink voor gebruikt wordt.

De bond meldt dat het uitspelen van de competitie in gevaar kan komen als deze stakingen doorgaan en er meer wedstrijden ingehaald moeten worden. Deze momenten zijn erg beperkt. "Zo moet Feyenoord – Ajax nu waarschijnlijk naar een doordeweekse avond worden verplaatst. Dat is uiteraard niet ideaal voor de vele liefhebbers van de Klassieker, maar ook niet voor de politie en gemeente", schrijft de KNVB, met de kanttekening erbij dat als dat niet kan en het nog later uitgesteld moet worden, dat voor flinke problemen kan zorgen. Daarnaast heeft Ajax nóg een wedstrijd die ingehaald moet worden, zij speelden afgelopen weekend niet vanwege Europese verplichtingen.

Wedstrijd kán nog doorgaan

De bond voegt er ook aan toe dat er nog een kleine kans is dat de wedstrijd wel doorgaat. Mocht de politie en de bonden een akkoord vinden wat betreft het vroegpensioen nog vóór het weekend, bestaat de kans dat de wedstrijd alsnog door kan gaan.

Lees ook
Lees ook