'Het lijkt me lastig om de Klassieker te spelen zonder politie'

Feyenoord is veel onderwerp van discussie momenteel. De ene keer gaat het over het spelprincipe van Brian Priske, dan over het mogelijke vertrek van Santiago Gimenez en op een ander moment over het wel of niet doorgaan van de Klassieker.

Sjoerd Mossou legt in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad uit waarom hij denkt dat een Klassieker zonder politie lastig is.

Geen politie

Gisteren werd bekend dat de politie niet aanwezig is bij de Klassieker aankomende zondag. Direct ontstond er een discussie of Burgemeester Ahmed Aboutaleb het aandurft om de wedstrijd door te laten gaan. "Het lijkt me lastig om de Klassieker te spelen zonder politie", reageert Mossou in de AD Voetbal podcast op het nieuws. "Ik geloof in minder politie-inzet bij wedstrijden. Dat kan, is gebleken de laatste weken. Maar de Klassieker is een geval apart. Al kan je misschien wel een creatieve oplossing bedenken."

Gimenez 

Mossou denkt dat Gimenez en zijn management een weloverwogen keuze maakt. De aanvaller wil niet naar Nottingham Forest, dat is eigenlijk al een tijdje bekend. "Het zegt niet dat hij bij Feyenoord blijft, maar het lijkt erop dat hij en zijn management wel keuzes aan het maken zijn waar over nagedacht wordt. Niet blind op het geld afgaan."

Overigens betekent het nog niet dat hij bij Feyenoord blijft. "Als de juiste club voorbij komt kan hij alsnog vertrekken”, denkt Mossou. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten