UITGELICHT | Hancko blinkt uit in wedstrijd tegen Sparta

UITGELICHT | Hancko blinkt uit in wedstrijd tegen Sparta

11 reacties 11
Bron: Fotmob.com
Foto: Pro Shots

Feyenoord kon gisteren de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam niet winnend afsluiten. De Kuipbewoners hadden een overwicht tegen de Kasteelheren, ondanks dat Sparta 30 minuten met een man meer speelden. Feyenoord had 58% balbezit tegenover 42% van Sparta.

Ondanks het tegenvallende resultaat had Feyenoord bij alle cijfers de overhand. Feyenoord had meer expected goals. .83 xG tegenover .71 xG. Beide clubs kregen één grote kans en dat zegt eigenlijk genoeg over de wedstrijd. 

Bij Feyenoord blonk niet voor het eerst Dávid Hancko uit. De Slowaakse verdediger kreeg van Fotmob.com een 8.1. De verdediger raakte niet één keer de bal kwijt. Hij creërde één kans voor een medespeler en 55 van zijn 69 passes kwamen aan bij een medespeler.

Verdedigend

De Slowaak was verdedigend weer erg sterk. De statistieken spreken voorzich. Hij had elf verdedigende acties, daarvan waren er vier onderscheppingen en zeven bal veroveringen, waarmee hij dus onpasseerbaar was. Hij verdedigde zes keer uit waarvan twee keer met het hoofd. 

Aanvallend

Ook aanvallend staat hij zijn mannetje. In aanvallend opzicht had hij 81 balcontacten en twee daarvan in de vijandelijke zestien. Hij creërde één kans voor een medespeler en schoot twee keer, waarvan er niet één het doel van de tegenstander bereikte. Hij gaf twaalf passes richting het vijandelijke gebied en hij gaf zes dieptepasses waarvan precies de helft aankwam bij een medespeler.

Lees meer over
Lees ook