Van Hooijdonk: 'En er gebeurde helemaal, helemaal niks'

Van Hooijdonk: 'En er gebeurde helemaal, helemaal niks'

13 reacties 13
Bron: NPO Start
Foto: Pro Shots

Bij Studio Voetbal op NPO1 is de stadsderby tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord besproken. Op de vraag van presentator Sjoerd van Ramshorst waarom Feyenoord opnieuw niet wint, antwoordt oud-speler Ibrahim Afellay: "Vaak wordt gezegd dat Feyenoord niet goed was, dat was ook zo, maar ik vond dat Sparta gewoon goed voor de dag kwam."

Volgens Afellay had Sparta een duidelijk plan, zowel verdedigend als aanvallend. "Ze bouwen ook op, wanneer het kon. Je zag vandaag duidelijk de spelprincipes van Sparta - Waar ze konden voetballen schroomden ze niet om dat te doen. Sparta is gewoon een heel goed ingespeelde ploeg."

"Als Feyenoord zijnde dan verwacht je iets meer in zo'n wedstrijd", is de duidelijke mening van oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk. "En er gebeurde helemaal, helemaal niks. Feyenoord had best veel balbezit, maar de enige kansen die kwamen, die waren voor Sparta", aldus Van Hooijdonk.

Verder uit Van Hooijdonk kritiek uit op de nieuweling bij Feyenoord, Hadj Moussa, die deze zomer een overstap maakte van Vitesse naar Feyenoord. "Die is een keer zijn man voorbij gekomen", zegt een kritische Van Hooijdonk. "Bij Vitesse slalomde die zeven voorbij."

Afellay is het daar niet mee eens en zegt duidelijk: "Je kunt niet van een speler van Vitesse verwachten dat hij in zijn eerste wedstrijd bij Feyenoord direct het verschil gaat maken."

Lees ook