DE TEGENSTANDER | Revanche op het kasteel

DE TEGENSTANDER | Revanche op het kasteel

Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Aanstaande zondag, 25 augustus 2024, staat Sparta Rotterdam klaar om Feyenoord te ontvangen op Het Kasteel voor de enige stadsderby in de Eredivisie.

Deze ontmoeting is de 72e keer dat deze twee teams elkaar treffen in het stadion van Sparta. Tot nu toe heeft Feyenoord 42 keer gewonnen op bezoek bij Sparta, terwijl de thuisploeg 14 keer de overwinning wist te behalen. Daarnaast eindigden 15 wedstrijden in een gelijkspel. In deze duels heeft Feyenoord 150 doelpunten gescoord, terwijl Sparta er 77 maakte.

Actueel

Sparta heeft het seizoen 2024/2025 afgetrapt met twee gelijke spelen: een 0-0 tegen Heracles thuis en een 1-1 tegen FC Twente uit. Dit is de eerste keer sinds het seizoen 1992/1993 dat Sparta een Eredivisie-seizoen begint met twee remises. Tobias Lauritsen, een belangrijke aanvaller voor Sparta, was in de wedstrijd tegen FC Twente tweemaal dicht bij een doelpunt toen hij de paal raakte, en Mohamed Nassoh schoot op de lat. Lauritsen staat nu op 25 Eredivisie-doelpunten voor Sparta, slechts één minder dan enkele clublegendes zoals Louis van Gaal en Juul Ellerman.

Dwarsverbanden

Een ander belangrijk figuur in het team van Sparta is Jonathan de Guzman, een voormalige Feyenoord-speler die nu de kleuren van Sparta verdedigt. De Guzman maakte zijn professionele debuut in 2005 voor Feyenoord en heeft sindsdien een indrukwekkende carrière opgebouwd. In aanloop naar de wedstrijd gaan er geruchten rond dat Feyenoord-doelman Justin Bijlow op het punt staat om de club te verlaten. Als mogelijke vervanger wordt Sparta-doelman Nick Olij genoemd, die naar verluidt op de lijst van Feyenoord zou staan als potentiële opvolger van Bijlow.

Arbitrage

De wedstrijd zal worden geleid door scheidsrechter Alex Bos. Hij zal worden bijgestaan door Stefan de Groot en Murat Kücükerbir als grensrechters, met Robin Hensgens als vierde official. In de VAR-ruimte zitten Dennis Higler en Erik Koopman.

Vermoedelijke opstelling 

Olij; Reith, Quintero, Eerdhuijzen, Van der Kust; Baas, Verschueren, Clement; Neghli, Lauritsen, Nassoh

Lees ook