Klein wil de banden aanhalen: 'Dan moet je op een normale manier met elkaar praten'

Klein wil de banden aanhalen: 'Dan moet je op een normale manier met elkaar praten'

35 reacties 35
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Zondag speelt Feyenoord de derby tegen Sparta, de ploeg uit Rotterdam-West. Het is geen geheim dat de relatie tussen Feyenoord en Sparta niet altijd goed is geweest. Toch wil Sparta een nieuwe weg inslaan, voetbaljournalist Marcel van der Kraan schreef erover voor De Telegraaf.

Bestuurslid Alex Klein wordt geïnterviewd, die voor Sparta zeer belangrijk is, en zelfs als redder wordt gezien in Rotterdam-West. Klein vertelt over de investering en noemt daarbij ook Feyenoord als voorbeeld. Er is een nieuw trainingscomplex neergezet bij Sparta en dat is, volgens Klein, van hetzelfde niveau als 1908 bij Feyenoord.

Banden aanhalen

Klein vindt het ook jammer dat de relatie bekoeld is geraakt en wil daar graag in investeren: ‘Er zijn bij Feyenoord wat mutaties geweest in de directie, dat nodigt weer uit. Rotterdam is voetbalstad nummer 1 in Nederland. Dan moet je op een normale manier met elkaar praten. Er zijn onderwerpen, ook met de gemeente, die ons allebei aangaan.’

Meer geld

Ook al gaat er bij Feyenoord veel meer geld om dan bij Sparta, dat vindt Klein prima. Klein benoemt dat Rotterdam vele sponsors kent en die ook bij hen willen sponsoren. Sparta hoeft niet met het Calimero-effect naar Feyenoord te kijken, Sparta mag zijn eigen plek in de eredivisie hebben.

Samenwerking met Ajax

Klein geeft zelfs uitleg over de veelbesproken samenwerking met Ajax. ‘Niet nadat we met Feyenoord hadden gesproken, dat was onze eerste stap. Dat bleef alleen beperkt tot een kop koffie.’ Klein vertelt dat ze daarna ook nog met PSV gesproken hebben, omdat Sparta begreep dat een samenwerking met Ajax zeer gevoelig zou liggen in Rotterdam. Maar ook PSV had weinig behoefte aan een samenwerking met Sparta. Toen zochten ze verder. Klein benadrukt dat Sparta inmiddels sportief en financieel in een andere fase zit.

Lees ook