'Transfer van Pedersen heeft een clausule'

'Transfer van Pedersen heeft een clausule'

5 reacties 5
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Marcus Holmgren Pedersen vertrekt naar Torino FC in Italië. Feyenoord meldde op de officiële website dat de clubs een akkoord hebben bereikt over het huurtransfer van de rechtsback met een koopoptie.

Met deze transfer keert de Noors international terug naar de Serie A, waar hij het afgelopen seizoen ook op huurbasis uitkwam voor U.S. Sassuolo Calcio, waarmee hij degradeerde. Maar het AD weet dat er ook iets bijzonders is met het vertrek van de rechtsback.

Clausule

Feyenoord ontvangt 4,5 miljoen voor Pedersen, maar dit is geen gegarandeerd geld. Als Torino FC niet handheeft in de Serie A, komt Pedersen terug zonder dat het transfergeld betaald gaat worden. Torino is vanaf 2012 actief in de Serie A, dus waarschijnlijk zal Pedersen in Italië blijven. Alleen eenzelfde scenario gebeurde ook bij Sassualo, zij de degradeerden met Pedersen naar het tweede niveau van Italië waardoor de Noor weer in Rotterdam te bewonderen was.

In de zomer van 2021 versterkte Pedersen, net als zijn ploeg- en landgenoot Fredrik Aursnes, Feyenoord, afkomstig van Molde FK. De 23-voudig Noors international was tijdens zijn eerste seizoen regelmatig basisspeler bij oud-coach Arne Slot en droeg bij aan de succesvolle Europese campagne van Feyenoord in de UEFA Europa Conference League. In totaal speelde Pedersen 89 wedstrijden voor Feyenoord 1, waarin hij goed was voor één doelpunt  en zeven assists.

Lees ook
Lees ook