Klassieker op losse schroeven: 'Ik hoor in De Kuip wel dat er enige vrees voor is'

Klassieker op losse schroeven: 'Ik hoor in De Kuip wel dat er enige vrees voor is'

18 reacties 18
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt op 1 september de Klassieker tegen Ajax. De Rotterdammers nemen het dan in de eigen Kuip op tegen de club uit Amsterdam. De vraag is echter of de wedstrijd wel door kan gaan. Daarnaast wordt in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad ook gekeken naar de situatie van Justin Bijlow en Santiago Gimenez.

De vraag lijkt langzaam te rijzen of de Klassieker gebruikt gaat worden door de politie om een statement te maken. Als de politie niet aanwezig wil zijn, dan kan de wedstrijd niet doorgaan. "In De Kuip hoor ik wel dat er enige vrees voor is. De politie zoekt wedstrijden uit om te staken of niet aanwezig te zijn hoe je het wil noemen", zegt voetbaljournalist Mikos Gouka die weet dat er wedstrijden zonder politie gespeeld worden. "Dat is bij de Klassieker onmogelijk, daar moet altijd politie aanwezig zijn."

Voordeel

Voor wie zou het een voordeel zijn als de wedstrijd wel doorgaat? "In eerste instantie zou je denken Feyenoord want Ajax moet weer op de rit krijgen. Al heeft Ajax het geluk dat ze door verplaatsing van wedstrijden veel tijd krijgen om voor te bereiden. Laten we hopen dat de wedstrijd gewoon doorgaat en dat de politie die wedstrijd niet uitkiest."

Bijlow

Justin Bijlow leek ineens op het lijstje van Southampton te staan en zijn vertrek lijkt aanstaande, klopt dit? "Jawel, alleen vraag ik me af waarom het zo lang duurt, de belangstelling het was al 2 weken geleden dat het speelde en waarom het dan uiteindelijk toch nog niet doorgaat", verbaast Gouka zich over de gang van zaken.

Er zouden diverse belangen spelen. "Dan hoor je toch dat het wat gevoelig ligt. Als je de feiten bekijkt, Bijlow verliest zijn basisplaats, kan een transfer maken naar Engeland waar als hij het goed doet hij eerste doelman kan worden. Feyenoord kan er een transfersom aan overhouden, waarom zou je het dan niet doen?", vraagt Gouka zich hardop af. 

Gimenez

Etienne Verhoeff ziet dat er bij Gimenez een beetje hetzelfde lijkt te spelen. Gouka pareert dat: "Ja maar die wilde zelf niet. Het gekke is dan wel dat er toch nog een nieuw bod wordt uitgebracht." Verhoeff vraagt zich af of Feyenoord niet mee moet werken aan een transfer: "Gimenez ziet Nottingham Forest niet zitten. Het is niet Real Madrid of een andere topclub waaraan hij vaak gelinkt werd." 

Lees ook