'Feyenoord doet Sporting CP voorstel voor huur centrale verdediger'

'Feyenoord doet Sporting CP voorstel voor huur centrale verdediger'

42 reacties 42
Bron: A Bola
Foto: Pro Shots

Feyenoord wil voor het eind van de transferperiode graag nog een centrale verdediger toevoegen aan de selectie. De Rotterdammers hebben met Thomas Beelen, Dávid Hancko, Jeyland Mitchell en Gernot Trauner vier centrale verdedigers, en eventueel kan Lutsharel Geertruida daar ook nog spelen.

Gezien de aankomende drukke periode - en een mogelijk vertrek van Geertruida en/of Hancko - wil de club graag nog een verdediger bij de selectie.

Sporting CP

Daarbij zouden de Rotterdammers uitgekomen zijn bij João Muniz van Sporting Clube de Portugal. Muniz is een centrale verdediger die het liefst op de linkerpositie speelt. Feyenoord zou Sporting CP een voorstel hebben gedaan om de 19-jarige verdediger voor 1 seizoen te huren, meldt het Portugese A Bola. 

Sporting CP heeft het voorstel echter afgewezen. De club wil de linker centrale verdediger alleen verkopen. Daarbij denkt de club, die afgelopen winterstop ook hoorde dat Bayer Leverkusen interesse had, aan een transfersom van ongeveer 10 miljoen euro.

Half miljoen

De huidige marktwaarde van Muniz wordt door transfermarkt.nl geschat op 500.000 euro. Muniz is in 2019 ingestroomd in de onder 15 van Sporting. Muniz heeft de eerste twee wedstrijden van dit seizoen niet bij de selectie van Sporting CP gezeten.

Lees ook