VI: 'Lopez maakt overstap naar FC Kopenhagen'

VI: 'Lopez maakt overstap naar FC Kopenhagen'

53 reacties 53
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Volgens Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam vertrekt Marco López naar de Deense hoofdstad. Dat zegt hij via Voetbal International.

FC Kopenhagen zal de Peruviaanse linksback gaan huren, met optie tot koop. Na de komst van Hugo Bueno en Gijs Smal lijkt dit de ideale uitweg voor de verdediger.

Vervanger van Malacia

De 24-jarige verdediger kwam in 2022 over van het Amerikaanse San Jose Earthquakes voor 1,2 miljoen euro. Waar hij als vervanger van de naar Manchester United vertrokken Tyrell Malacia vaak in de basis begon, raakte hij deze plek al snel kwijt aan jeugdproduct Quilindschy Hartman. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij in twee seizoenen ‘slechts’ 45 keer heeft mogen spelen voor Feyenoord. In deze wedstrijden is het hem niet gelukt om te scoren, wel heeft hij drie assists afgeleverd. 

Pedersen

Naast Lopez gaat ook zijn collega aan de andere kant van de verdediging een transfer maken. Marcus Pedersen is dichtbij een transfer naar het Italiaanse Torino FC. Morgen wordt hij rond lunchtijd medisch gekeurd. Als hij dit goed doorloopt wordt hij verhuurd. Op een terugkeer na deze huurperiode hoeven we niet te rekenen, hier zit namelijk een verplichte koopoptie bij. Bij Lopez is de koopoptie niet verplicht.

Lees ook