'Hancko één stap verwijderd van transfer naar La Liga'

'Hancko één stap verwijderd van transfer naar La Liga'

102 reacties 102
Bron: X
Foto: Pro Shots

Volgens sportjournalist Nicolò Schira op X is Dávid Hancko dichtbij een transfer naar Atlético Madrid. Het zou gaan om een transfer voor 30 miljoen euro.

Hancko is er op persoonlijke titel al uit met de Madrilenen. Een contract tot 2029 ligt voor hem klaar in de Spaanse hoofdstad.

Gekocht voor 8 miljoen

Atlético Madrid is inmiddels al langere tijd bezig om de Slowaakse international binnen te halen. De 26-jarige verdediger kwam in 2022 voor ruim 8 miljoen euro over van Sparta Praag en is al snel uitgegroeid tot sterkhouder in Rotterdam. Hij heeft inmiddels alle prijzen binnen Nederland weten te winnen. Zijn transferwaarde is gestegen naar ruim 30 miljoen euro.      

Concurrentie 

Mocht hij naar de ploeg van Diego Simeone gaan, dan moet hij de concurrentiestrijd aangaan met: Azpilicueta, Witsel, Giménez, Mandava en Le Normand om een van de drie plaatsen centraal in de verdediging van de Spanjaarden te veroveren. Atlético Madrid is het seizoen afgelopen weekend begonnen met een 2-2 gelijkspel tegen Villareal, genoeg ruimte dus voor Hancko om de ploeg beter te maken.

Euro 2024

In 96 officiële wedstrijden voor Feyenoord heeft Hancko 12 doelpunten gemaakt en 8 keer een assist afgeleverd. Ook was hij actief op het EK. Hier was hij in alle vier de wedstrijden van Slowakije basisspeler. Slowakije stond lang met 1-0 voor, maar werd in de verlening van de achtste finale uitgeschakeld door latere finalist Engeland.

Update |  Santi Aouna voegt er nog wat aan toe op X. Volgens de sportjournalist zou bovenop de vaste transfersom van 30 miljoen euro ook nog een doorverkooppercentage opzitten. Dit houdt in dat Feyenoord bij verkoop van Hancko door Atletico een afgesproken percentage van de transfersom kan opstrijken. 

Lees ook