'Poolse club concreet voor Wålemark'

'Poolse club concreet voor Wålemark'

25 reacties 25
Bron: 1908.nl
Foto: Pro Shots

Lech Poznań zou een aanbieding hebben gedaan voor Patrik Wålemark, volgens 1908.nl. Hiermee is het de eerste club die concreet is geworden voor de Zweedse vleugelspeler, die al enige tijd zou mogen vertrekken uit Rotterdam.

Nadat hij vorig seizoen verhuurd was, lijkt het ook dit seizoen dat hij niet in actie komt voor Feyenoord. Of het om een permanente transfer of huurperiode gaat is nog niet duidelijk.

36 wedstrijden

De Zweed kwam in 2022 over van BK Häcken voor 3,25 miljoen euro en heeft momenteel nog een contract tot 30 juni 2026. In 3 jaar bij de club is hij slechts tot 36 officiële wedstrijden in het rood en wit gekomen. Hierin wist hij drie keer te scoren en ook drie assists af te leveren.

2,5 miljoen

Wålemark heeft een marktwaarde van 2,5 miljoen euro volgens transfermarkt.com. Hiermee zou hij de duurste speler in de selectie van Lech Poznań worden. Mocht de Poolse club hem voor dit bedrag binnenhalen, dan wordt hij daarmee hun recordaankoop. Vooralsnog staat deze op de naam van Ali Gholizadeh die vorig seizoen overkwam vanuit België.  

Op dit punt van de transferwindow heeft de club, die vorig jaar 5e werd in de Ekstraklasa, al 9 miljoen euro binnengehaald met uitgaande transfers. Hiervan hebben ze 1,45 miljoen al uitgegeven voor drie nieuwe aanwinsten. Wat de achtvoudig Pools kampioen beschikbaar stelt voor de komst van Wålemark blijft afwachten.

Lees ook