Been: 'Feyenoord laat Pedersen te makkelijk gaan'

Been: 'Feyenoord laat Pedersen te makkelijk gaan'

53 reacties 53
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

In Voetbalpraat, uitgezonden op ESPN, gaat het over PSV en de verdediging die steeds zwakker lijkt te worden. Aan tafel praten Vincent Schildkamp, Kees Kwakman, Thijmen van Wissing en Mario Been over opties en noemen daarbij een opvallende naam.

Schildkamp vraagt of Marcus Holmgren Pedersen niks voor PSV is. Mario Been reageert snel: ‘Pedersen is wel iemand die de hele rechterkant kan bestrijken. In het begin waren zijn voorzetten nooit goed, dat ging op een gegeven een stuk beter.’ Been gaat verder: ‘Het is wel een jongen waar je wel van op aankan, maar ik denk niet dat hij het niveau heeft van PSV of Feyenoord.

Wel of niet laten gaan?

Pedersen komt bij Feyenoord niet meer in de plannen voor, maar Been is wel kritisch. ‘Ze laten Pedersen te makkelijk gaan.’ Been geeft zelf al een reden: ‘Misschien weten ze meer, weten ze dat Geertruida blijft want met Geertruida en Nieuwkoop hebben ze twee jongens die aan die rechterkant kunnen spelen.’ Maar als Lutsharel Geertruida gaat, dan zou Pedersen moeten blijven, vindt de oud-speler van Feyenoord.

Geertruida is klaar voor een grote competitie vindt men aan tafel. Been: ‘Die jongen loopt uit zijn contract. Houd hem maar eens tegen.’ Van Wissing vult aan: ‘Dan staat zondag Feyenoord met 5-0 voor en hij is de enige die nog blijft gaan.’

Transfer

Daarnaast gaat het over een eventuele transfer van Santiago Giménez. Mario Been zegt daarover: ‘Ik vind Forest niet de meest mooie club voor hem.’ Been weet ook dat Feyenoord het bedrag te laag vond. Wat de analist er zelf van vindt: ‘Het is altijd wat de gek ervoor geeft.’ Been denkt wel dat de Mexicaan nog wel stappen kan maken, maar ziet het niet zo bij Notting Forest FC zitten. ‘Giménez moet wel bij een ploeg spelen die regelmatig in de zestien meter komt.’ De heren vinden wel dat een bedrag rond de dertig miljoen euro passend is.

Lees ook

Lees ook
'Nottingham Forest FC doet verbeterd bod op Gimenez'
Transfer

'Nottingham Forest FC doet verbeterd bod op Gimenez'

Lees ook