'Pedersen reist donderdag naar Italië om overgang af te ronden'

'Pedersen reist donderdag naar Italië om overgang af te ronden'

12 reacties 12
Bron: X
Foto: Pro Shots

Marcus Holmgren Pedersen lijkt Feyenoord te gaan verlaten. De rechter vleugelverdediger die vorig jaar nog werd verhuurd aan US Sassuolo gaat op huurbasis voor Torino FC spelen, dat meldt Fabrizio Romano op X.

Pedersen reist donderdag af naar Italië om de overstap definitief te maken. Torino zou Pedersen eerst voor een jaar huren, daar betaald de club 1 miljoen euro voor. In het contract zit ook een verplichte koopoptie van 3,5 miljoen euro volgend jaar zomer. 

Pedersen speelde vorig jaar op huurbasis al in Italië. Met US Sassuolo vocht hij tegen degradatie, maar dat kon hij uiteindelijk niet voorkomen. Daardoor hoefde de Italiaanse club hem ook niet over te nemen en keerde hij terug naar Feyenoord. 

Feyenoord

Pedersen streek in 2021 neer in Rotterdam. Feyenoord nam hem toen voor ongeveer 500.000 euro over van Molde FK. In totaal speelde hij 60 Eredivisiewedstrijden voor Feyenoord. Daarin scoorde hij één keer en gaf hij zes assists. 

Zijn ene goal was een hele belangrijke. In de thuiswedstrijd tegen AZ in het kampioensjaar, schoot hij van net buiten de zestien de 2-1 tegen de touwen. 

Lees ook