Wieffer kiest voor NBA van het voetbal: 'Natuurlijk, Brighton speelt geen Europees voetbal'

Feyenoord zag in het begin van de transferwindow Mats Wieffer vertrekken naar Brighton & Hove Albion. Santiago Gimenez staat in de belangstelling van Nottingham Forest FC. De Premier League is echt een magneet voor voetballers, waarbij elke club uit die competitie makkelijk miljoenen kan ophoesten. 

De Engelse competitie overstijgt alle anderen. Karim El Ahmadi speelde zelf enkele jaren voor Aston Villa, maar ziet dat de competitie verbeterd is. De salarissen zijn bij elke club heel hoog en de clubs hebben ook de accomodaties en alle bijkomende zaken zijn heel erg goed, dat schrijft het Algemeen Dagblad, die de Premier League omschrijft als het NBA van het voetbal.

Ook Gimenez zou in de belangstelling staan van het Engelse Nottingham Forest. De spits kan daar een veelvoud verdienen van zijn salaris bij Feyenoord, maar lijkt toch niet te willen kiezen voor de Premier League club. Volgens El Ahmadi een uitzonderlijke situatie. "Giménez kon zich daar gaan meten met de beste verdedigers. De Champions League? Dat klopt, dat lever je in als je vertrekt", die denkt dat het gemis van de Champions League meer dan goed gemaakt wordt door alle grote clubs waar je tegen speelt.

Wieffer

Wieffer maakte de overstap wel van Champions Leaguedeelnemer Feyenoord naar Brighton & Hove Albion. De middenvelder was erg belangrijk voor de Rotterdammers en had de lijnen moeten gaan uitzetten in de Europese wedstrijden. Hij stapt over naar een club die geen Europees voetbal speelt. "Ik vind nog wel dat er een verschil is tussen clubs als Nottingham Forest en Brighton", zegt El Ahmadi. "Natuurlijk, Brighton speelt geen Europees voetbal, maar die spelen wel echt al een tijdje heel goed voetbal", aldus El Ahmadi.  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten