Palen en netten aan vier zijden bij Klassieker

Voor de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax zullen in De Kuip aan alle vier de zijden palen en netten worden geplaatst, zo meldt Feyenoord dinsdagochtend op de website. Deze maatregel is bedoeld om te voorkomen dat er voorwerpen op het veld kunnen belanden. In principe geldt dit alleen voor de Klassieker

Feyenoord kwam de supporters in aanloop naar het nieuwe seizoen tegemoet aan de wens om de palen en netten te verwijderen uit De Kuip. De regels van de KNVB zijn ongewijzigd over het gooien van voorwerpen waardoor de Rotterdammers wel lieten weten dat de palen en netten weer terug zouden komen voor het restant van het seizoen 2024-2025 als er bij een thuiswedstrijd van Feyenoord de wedstrijd weer moest worden onderbroken of gestaakt.

Feyenoord heeft nu besloten om te voorkomen dat tijdens de Klassieker dergelijke ingrijpende gevolgen zou hebben. Het besluit is genomen na het inwinnen van diverse adviezen.

Er was al besloten en gecommuniceerd dat het beleid voor Europese wedstrijden niet verandert zal worden. Door de grotere sportieve, financiële en imago-belangen worden dus bij de thuiswedstrijden in de Champions League aan beide korte zijden en aan de Maaszijde palen en netten geplaatst. Ook zal er net als vorig seizoen aan de Olympiazijde vak Z gesloten zijn.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten