'Het enige wat ik me afvraag is wie hem moet vervangen'

34 reacties 34

Feyenoord speelde zondagmiddag de tweede wedstrijd van het seizoen in de Eredivisie. PEC Zwolle was de tegenstander. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-5 overwinning voor Feyenoord. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd. We blikken met Mark, redacteur van FR-Fans.nl, terug op de winst van de Rotterdammers.

Mark zag dat Feyenoord snel op voorsprong kwam 'Ik vond het wel slim om weer in een 4-3-3 systeem te starten. Het zag er allemaal wat vertrouwder uit. Ondanks dat Feyenoord al vroeg op voorsprong kwam vond ik de eerste helft wel slordig.' Igor Paixão zorgde voor het eerste doelpunt.

Meteen na rust was het Calvin Stengs die voor de 0-2 zorgde. 'Dat was misschien wel het moment van de wedstrijd aangezien je meteen na rust opnieuw scoort en je PEC Zwolle het idee geeft dat de drie punten mee gaan naar Rotterdam. Stengs schoot hem knap binnen. Je merkt gewoon dat Stengs extra kwaliteiten brengt in dit elftal. Hopen dat hij fit blijft en ons dit seizoen bij de hand kan nemen.' Daarna was het Dávid Hancko die zorgde voor de 0-3. 'Ik hoop echt dat ze hem kunnen behouden. Als hij achterin wegvalt dan word je toch wel een stukje minder..'

Ook Santiago Gimenez was weer twee keer trefzeker. Mark weet dat er wat geruchten zijn dat hij in de belangstelling staat van Nottingham Forest FC. 'Anderhalf jaar geleden had ik niet verwacht dat ik dit zou zeggen, maar ik kan Feyenoord begrijpen als er zo'n dertig miljoen euro wordt geboden door de Premier League club en dat Feyenoord daarmee akkoord gaat. Het is een geweldige spits, maar hij is ook met enige regelmaat wisselvallig. Of dat komt omdat hij te weinig uitdaging heeft of dat hij op dit moment niet beter is weet ik niet. Het enige wat ik me afvraag is wie hem moet vervangen. In Ayase Ueda zie ik niet de spits die in de basis van Feyenoord kan spelen. Hij komt in mijn ogen echt te kort, en ik ben bang dat hij het niveau niet aan kan. Over Julián Carranza kan ik nog niet oordelen omdat ik hem te weinig heb zien spelen.' Mark hinkt op twee gedachten. 'Ergens hoop je dat Gimenez voor een mooi bedrag verkocht wordt, maar met Ueda ben ik bang dat je vooral in de Champions League te kort gaat komen.'