UITGELICHT | Paixão uitblinker tegen PEC Zwolle

Feyenoord nam het gisteren op tegen PEC Zwolle. De Rotterdammers wonnen eenvoudig in het MAC³PARK stadion. Na de 1-5 overwinning haalden alle spelers een voldoende, maar Igor Paixão was de absolute uitblinker aan de kant van Feyenoord.

De Braziliaan kreeg op de statistiekenwebsite fotmob.com een 9,1 in voor zijn wedstrijd in Zwolle. Hij scoorde eenmaal, het openingsdoelpunt, en gaf een assists. Zijn connectie met Hugo Bueno was direct opvallend. Zijn goal was de eerste van Feyenoord in Zwolle en de assist gaf hij op de 0-2 van Calvin Stengs.

Aanvallend

Paixão had 56 balcontacten en daarvan waren er acht in het vijandelijk strafschopgebied. De vleugelspeler schoot vijf keer op goal waarvan drie keer binnen de palen. Een daarvan werd gepromoveerd tot goal. Hij gaf één assists. Opvallend is dat hij maar een voorzet gaf, die overigens niet aankwam en slecht één dieptepass, die ook niet aankwam.

Verdedigend

De Braziliaan was ook verdedigend sterk. Hij zette drie tackles in en twee daarvan lukte. Hij had vijf verdedigende acties en veroverde vijf ballen. In titaal won hij tien duels en verloor hij er zeven.  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten