COLUMN | Is het al september?

COLUMN | Is het al september?

27 reacties 27
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Ik kijk echt uit naar 1 september. Niet alleen omdat we dan onze aartsrivaal weer klop gaan geven, maar vooral omdat die irritante transferwindow dan eindelijk bijna voorbij is.

We zijn er inmiddels aan gewend, in de Slot-jaren konden we nooit achteroverleunen tijdens de zomerstop. Met als hoogtepunt (of dieptepunt..?) die zomer na de verloren Europese finale, toen er een stuk of 15 spelers vertrokken. Iedere zomer is het sindsdien een komen en gaan van spelers. En nu heeft onze eerste nieuwe trainer in het post-Slot tijdperk er meteen mee te dealen. Vooral al die geruchten en speculaties word je doodmoe van.

Met Wieffer was het niet zo’n getouwtrek. Interesse, bod, onderhandelen, keuren en weg was ‘ie. Met Stengs was dit ook bijna het geval. Bijna ja... Maar ik ben benieuwd of bij het schrijven van mijn volgende column over een paar weken Geertruida en Gimenez nog bij Feyenoord spelen. Bij Geertruida zeg ik echt: strik er omheen en cashen. Hij is echt niet onvervangbaar. En volgende zomer loopt hij gratis de deur uit, dus als je nu nog een goeie prijs kan krijgen: doen. Maar ja, wat is een goeie prijs?

Het is ook makkelijk roepen als het niet je eigen geld is, dus als een club à la Forrest 25 miljoen neerlegt voor Gimenez kun je wel zeggen: dat is 20 miljoen te weinig. Maar, gebaseerd op wat? Never forget Newcastle United die ooit bijna 20 miljoen wilden neertellen voor Jorgensen. Natuurlijk waren dit andere tijden, maar toch. Feyenoord bleef stug de hakken in het zand houden en we weten allemaal wat er daarna is gebeurd met de spits. Of een Manchester United, dat vorig seizoen 15 miljoen overhad voor Bijlow… Met andere woorden: je weet nooit wat de toekomst brengt. Helemaal niet in de voetballerij.

Iedere Slot-zomer was ik bang voor een tussenjaar, wat uiteindelijk best mee bleek te vallen (hallo, kampioenschap en beker). Nu denk ik ook dat het best wel goed komt, al moeten we niet na de 5-1 overwinning op PEC de polonaise lopen. Feyenoord was nog veel te onnauwkeurig. En Zwolle was ook wel erg tam. Maar die 2, 3 keer dat ze eruit kwamen was het ook meteen gevaarlijk en liep Feyenoord achterin te slapen. Maar goed, 3 punten. Daar gaat het om. 

Af en toe zag het er best aardig uit, alleen is het middenveld nog niet helemaal je van het. Nieuweling Hugo Bueno stond er meteen, dat is wel een leuke aanwinst in ieder geval. Wat me ook in positieve zin opviel was het plezier bij Priske en de spelers. Ze werden bij wissels (op een leuke manier) in de nek gegrepen en toegesproken of kregen high fives en schouderklopjes. En: er werd zelfs gelachen. Misschien dat het toch nog iets moois kan worden dit jaar.

Wouter

Lees ook