'Nu heeft Priske het systeem al omgegooid'

'Nu heeft Priske het systeem al omgegooid'

15 reacties 15
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Na een sterke 1-5 overwinning op PEC Zwolle lijken bij Feyenoord de puzzelstukjes op zijn plaats te vallen. De Rotterdammers, die terugschakelden naar een 4-3-3 formatie , waren heer en meester in Zwolle - ondanks een niet heel sprankelende eerste helft. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad blikt Mikos Gouka terug op de wedstrijd en ziet dat het bij Feyenoord in de plooi lijkt te vallen. 

Brian Priske schakelde terug naar 4-3-3 nadat er veel kritiek was gekomen op de manier van spelen. Toch is Priske niet direct overtuigd dat het systeem het probleem is. Gouka denkt wel dat Priske er bewust van afgestapt is. "Nu heeft Priske het systeem al omgegooid, al zegt hij zelf: het is maar een tool. Je krijgt toch het idee dat hij zelf ook denkt dat 3-4-3 inslijpen iets te veel tijd gaat kosten."

Toch denkt Gouka dat een beetje druk is uitgeoefend. "Je bent toch benieuwd of er vanuit de spelersgroep of de club toch een beetje druk is uitgeoefend. Of dat er verzoekjes zijn gekomen, kunnen we niet beter dit spelen. Misschien had Feyenoord ook met 3-4-3 zo’n resultaat neergezet", zegt Gouka. 

Stengs

Gouka reageert ook nog even op Calvin Stengs. De aanvaller die scoorde en zijn onvrede liet blijken over alles wat er gezegd en geschreven werd. Gouka vindt de reactie van Stengs apart: "Als er geen vragen over de knie waren gekomen dan had hij dit weekend gewoon bij Charlotte FC gezeten." 

Hij snapt dat supporters blij zijn dat Stengs er nog is. "Ik snap in ieder geval vanuit de supporters dat ze blij zijn dat hij er nog is. Vanuit de club betwijfel ik dat. Waarom zou je hem anders laten gaan."

Geen plek voor López

Bij Feyenoord lijkt het steeds meer in de plooi te vallen. De zwakkere spelers waren er al niet meer bij. Marcos Lopez en Neraysho Kasanwirjo zaten niet bij de selectie. "De spelers die eigenlijk niet goed genoeg zijn, waren er al helemaal niet meer bij. Het team krijgt de juiste vorm. Lopez kan mogelijk naar Sparta Praag. Daar zijn ze nu pas mee bezig. De hiërarchie is veranderd, Bueno is nummer 1, Smal nummer 2 en als Hartman straks terugkomt, is er helemaal geen plek meer voor López."

Het is ideaal voor een trainer. Na een ruime overwinning ook steeds meer spelers terug te zien keren. "Zeker een ruime overwinning en dat die Bueno goed startte. Spelers als Timber die slechte voorbereiding hebben gehad en nu al terugkomen. Gimenez die twee doelpunten maakt."

Lees ook