Oud-Feyenoorders | Wieffer en Minteh direct belangrijk

Oud-Feyenoorders | Wieffer en Minteh direct belangrijk

9 reacties 9
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Feyenoord wist zondag zijn tweede competitiewedstrijd met overtuiging te winnen (1-5). Benieuwd of de Oud-Feyenoorders ook voor een goed resultaat konden zorgen?


Engeland

Tyrell Malacia zag hoe zijn teamgenoten de eerste competitiewedstrijd met 1-0 wonnen van Fulham. Malacia is nog niet wedstrijdfit en zat dus ook niet bij de selectie. Manchester United staat met deze gewonnen wedstrijd op plaats zeven in de Premier League. 


Luis Sinisterra en Marcos Senesi speelden zaterdag de uitwedstrijd met 1-1 gelijk tegen Nottingham Forest. Senesi zat niet bij de wedstrijdselectie door een hoofdblessure. Sinisterra begon in de basis en speelde 64 minuten. De Colombiaan haalde een passnauwkeurigheid van 80% en schoot twee keer richting doel. Via Sofascore kreeg de Oud-Feyenoorder een 6.2. Bournemouth staat op plaats negen in de Premier League. 


Mats Wieffer en Yankuba Minteh wonnen zaterdag de uitwedstrijd met 0-3 van Everton. Wieffer speelde 90 minuten en gaf daarin een assist. Verder haalde de middenvelder een passnauwkeurigheid van 88% en won hij ongeveer 40% van zijn duels. Via Sofascore kreeg de Oud-Feyenoorder een 7.1. Minteh begon in de basis en leverde ook een assist af. De Gambiaan werd in de rust gewisseld door een blessure. Verder haalde de buitenspeler een passnauwkeurigheid van 69% en had hij al zijn dribbels succesvol voltooid. Via Sofascore kreeg Minteh een 7.3. Brighton staat met deze gewonnen wedstrijd op de eerste plaats in de Premier League. 


Arne Slot wist zijn eerste competitiewedstrijd als coach van Liverpool met 0-2 te winnen tegen promovendus Ipswich Town. Diogo Jota en Mohamed Salah zorgden voor de doelpunten. Liverpool staat op plaats drie in de Premier League.


Portugal

Orkun Kökçü en Frederik Aursnes wonnen zaterdag hun tweede competitiewedstrijd met 3-0 van Casa Pia. Kökçü begon als wissel en kwam in de 65e minuut het veld in. De Turks international gaf nog een assist en haalde een passnauwkeurigheid van 90%. Verder schoot hij nog één keer richting doel en won hij 33% van zijn duels. Via Sofascore kreeg de middenvelder een 7.3 voor zijn invalbeurt. Aursnes speelde 90 minuten en wist daarin te scoren én een assist te geven. De Noor haalde verder een passnauwkeurigheid van 79% en schoot vier keer richting doel. Via Sofascore kreeg Aursnes een 8.7 en was hiermee de Man of the Match. Benfica staat op plaats acht in de Liga Portugal.


Schotland

Cyriel Dessers en Danilo wonnen zaterdag de thuiswedstrijd met 2-0 van St.Johnstone in the Scottish League Cup. Danilo begon in de basis, maar wist niet te scoren. Hij werd in de rust gewisseld voor Dessers. Meerdere statistieken over de Braziliaan zijn niet bekend. Dessers wist in zijn invalbeurt wederom te scoren. Verdere statistieken over de Nigeriaanse spits zijn ook niet bekend.


Turkije

Giovanni van Bronckhorst won ook zijn tweede competitiewedstrijd. Ditmaal versloeg hij Antalyaspor met 4-2. De doelpunten kwamen op naam van Muci, Silva en tweemaal Immobile. Besiktas staat op de eerste plaats in de Turkse Süper Lig. 

 

Lees ook