'Daar gaat per wedstrijd naar gekeken worden'

'Daar gaat per wedstrijd naar gekeken worden'

6 reacties 6
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord won eerder op de dag met ruime cijfers op bezoek bij PEC Zwolle. De ploeg van trainer Brian Priske scoorde maar liefst vijf keer, waarvan vier keer in de tweede helft. Het werd 1-5 voor de Rotterdammers.

Bij Podcast Feyenoord op Rijnmond.nl daarom ook veel aandacht voor de ruime overwinning van Feyenoord op PEC Zwolle en dat ook nog eens in een 4-3-3 systeem.

Presentator Bart Nolles begint de podcast dan ook direct met de vraag: 'Is Brian Priske om?', doelend op het 4-3-3 in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Verslaggever Dennis Kranenburg reageert daarop kort met een duidelijke 'Nee'. 'Hij gaf dit ook aan tijdens de persconferentie. Het is voor volgende week, zoals die sprak, fifty-fifty', aldus Kranenburg. De coach van Feyenoord gaf duidelijk aan niet aan een systeem/formatie vast te willen houden, maar per wedstrijd te kijken wat er nodig is en daarop te willen inspelen. 'Daar gaat per wedstrijd naar gekeken worden.'

De presentator geeft verder aan dat Brian Priske helemaal klaar is met de vragen over het systeem/de formatie en dat daar in Nederland zo zwaar aan wordt getild, terwijl de verschillen in principe helemaal niet zo groot zijn. 'Hij doet het met een lach, maar de lach verhulde niet dat 'ie er nu wel klaar mee is', aldus Nolles. 

Dennis Kranenburg is het daar wel mee eens, maar geeft aan dat de opmerkingen en vragen niet alleen vanuit de media kwamen maar ook vanuit de spelersgroep. 'Niet alle spelers, maar wel een paar, zijn naar Priske toegestapt met de vraag - trainer, zouden we niet het niet anders moeten proberen'?

Verder ook aandacht voor de debutant aan de kant van Feyenoord, Hugo Bueno. De linkervleugelaanvaller die dit seizoen door Feyenoord wordt gehuurd, maakte in de 4e minuut een mooie actie aan de linker kant en legde de bal panklaar op het hoofd van Igor Paixão voor de 0-1. 'Wat een invalbeurt van Bueno' zegt Van Eersel. 'Een paar keer maar meetrainen en dan zo'n voorzet afgeven. Daar hoop je als Feyenoord op.'

Lees ook