DE TEGENSTANDER | Roerige tijden in Zwolle

DE TEGENSTANDER | Roerige tijden in Zwolle

15 reacties 15
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Na de valse start tegen Willem II is de beste remedie een volgende wedstrijd en deze zondag is het weer zover. Feyenoord gaat op bezoek bij PEC Zwolle, een club waar de laatste jaren een prima balans tegen is opgebouwd. PEC Zwolle kent een roerige tijd, maar het lijkt welhaast nooit rustig te zijn bij de 'Blauwvingers'. In het MAC3Park Stadion wordt er afgetrapt om 14:30 onder leiding van Bas Nijhuis. De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN 1.

Perikelen in Zwolle

Het gaat niet lekker in Zwolle. Wat ooit een middenmoter in de Eredivisie was, is nu een club die zweeft tussen het hoogste en tweede niveau. Het vertrek van clubicoon Bram van Polen na een conflict over zijn rol binnen de club is veelzeggend voor de onrust die er heerst. Van Polen zou na zijn actieve carrière een andere functie binnen de club vervullen, maar dat liep mis door onenigheden. Dit vertrek heeft veel stof doen opwaaien, niet in de laatste plaats onder de supporters, die al langer ontevreden zijn over de manier waarop de club wordt geleid. Zij hebben opgeroepen om in het zwart naar de wedstrijd tegen Feyenoord te komen.

Dit seizoen is PEC Zwolle allesbehalve goed begonnen. Ze verloren hun eerste wedstrijd met 1-0 van FC Utrecht en met name de apathische manier van spelen deed veel analisten de wenkbrauwen fronsen. Voeg daarbij de slechte trainingsfaciliteiten, waarover trainer Johnny Jansen zich publiekelijk heeft beklaagd, en het recept voor een moeilijke seizoensstart is gereed. De club zit midden in een turbulente periode, en dat kan zowel een nadeel als een gevaar zijn.

Verlenging van de zegereeks?

Voor Feyenoord is PEC Zwolle de laatste jaren een van de meest gunstige tegenstanders gebleken. De laatste acht ontmoetingen in de Eredivisie tegen Zwolle werden allemaal gewonnen, met een doelsaldo van 21-4. De laatste keer dat er verloren werd van PEC was in januari 2019. Vorig seizoen was Feyenoord twee keer overtuigend de baas met een 0-2 en 5-0 overwinning

Dylan Vente keert terug naar de Eredivisie, ditmaal in het shirt van PEC Zwolle. Na een succesvolle periode bij Roda JC, waar hij uitgroeide tot een van de meest trefzekere spitsen in de Eerste Divisie, krijgt hij nu de kans om zich opnieuw te bewijzen op het hoogste niveau. Voor PEC Zwolle, dat met interne problemen kampt, is Vente een belangrijke versterking. Thomas Lam mocht na jaren trouwe dienst transfer vrij vertrekken naar Cyprus. 

Vermoedelijke opstelling

Schendelaar, Reijnders, Fichtinger, MacNulty, Lutonda, Van den Berg, El Azzouzi, Velanas, Manu, Vente, Buitink

Lees ook