Milambo: 'Natuurlijk willen we de beker winnen en het kampioenschap.'

Antoni Milambo heeft vandaag op het YouTube kanaal van Feyenoord een interview gegeven. Hierin bespreekt de jongste debutant uit de geschiedenis van de club hoe de voorbereiding voor hem was en zijn verwachtingen voor het seizoen.

Milambo heeft een sterke voorbereiding gedraaid en is ook goed begonnen aan de eerste officiële wedstrijden van het seizoen, met vier doelpunten en een assist in zes wedstrijden ligt zijn rendement erg hoog.

Zelf geeft hij aan dat dit geen verrassing voor hem is: ‘In de jeugd maakte ik altijd wel veel goals en nu dat ik meer minuten heb gemaakt ben ik wel blij dat ik die goals blijf vasthouden.’ Dit is ondanks het feit dat hij nu op een andere positie speelt dan in de jeugd. ‘In de jeugd speelde ik veel meer op tien, dus dan kom je veel meer in de zestien. Maar als nummer acht kom ik nu ook wel goed uit de voeten.’

Dit bleek afgelopen weekend toen hij de 1-0 erin schoot tegen Willem II. ‘Ik zag die bal stuiteren en dacht die neem ik in een keer. En ja ik raakte hem goed’, zegt hij hierover. Na de goal werd hij ook door de Kuip toegezongen, dit bleef hem niet onopgemerkt: ‘Ik heb het gehoord.’ En wat hij ervan vond: ‘Vet natuurlijk’. 

Verder heeft hij het nog over het nieuwe 3-4-3 systeem dat nu gespeeld wordt: ‘In het begin is het eventjes wennen. Je speelt nu met twee middenvelders eigenlijk, maar een iemand naast je. Ik denk met de dag dat we erop gingen trainnen dat het fijner voelde en dat je meer erin groeit.’  En wanneer het seizoen geslaagd is, dat is voor hem ook duidelijk. ‘We hebben de Johan Cruijff schaal al gepakt, maar ik hoop nog meer prijzen te pakken. Natuurlijk willen we de beker winnen en het kampioenschap.’   Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten