El Khayati: 'Voor mij was het echt een verrassing'

El Khayati: 'Voor mij was het echt een verrassing'

10 reacties 10
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Voor Calvin Stengs is het een vreemde week geweest. Even leek het er op dat een overstap naar Charlotte FC een kwestie van tijd was, maar uiteindelijk ketste de transfer af, waardoor de middenvelder weer terug is.

Nasser El Khayati stond te kijken van het nieuws dat Stengs de overstap zou maken naar Charlotte FC. 'Voor mij was het echt een verrassing', aldus El Khayati bij FC Rijnmond van Rijnmond. Dat hij weg wil en kan, dat zou ik slappen. Maar naar de MLS, dat zag ik niet aankomen.'

Oud-Feyenoorder Diego Biseswar zou de keuze van Stengs ergens wel begrijpen. 'Het is wel een mooie ervaring. De meeste internationals van Argentinië die spelen allemaal in die competitie. Ergens begrijp ik het wel, dat is een nieuwe uitdaging', aldus Biseswar.

El Khayati probeert te bedenken wat de keuze van Stengs was om mogelijk toch de overstap te maken naar de MLS. Hij krijgt de vraag of het te maken kan hebben of het te maken kan hebben met het nieuwe systeem. 'Dat voel je aan als speler. Dan voel je aan dat je bij Feyenoord echt een wisselspeler gaat worden of je speelt niet. Met alle respect voor Charlotte FC, het is niet zo dat je daar zomaar naar toe kan. Laten we wel zijn dat financieel hij er misschien drie of vier keer op vooruit gaat, als het niet meer is. Dat speelt natuurlijk ook een hele grote rol. Even los van zijn blessure twijfel. Of hij nu denkt mijn knieën werken wel of niet mee, de komende jaren bij Feyenoord. En dan met een andere trainer. Misschien heeft hij ook in de voorbereiding gevoeld, want dat voel je als speler, ik voel het niet, of onder deze nieuwe omstandigheden ga ik niet zo presteren als ik hiervoor heb gedaan. Je kunt het nooit precies weten wie die stekker eruit heeft getrokken.'

Biseswar denkt ook dat het Nederlands Elftal er mee te maken kan hebben. Hij benoemt het goede seizoen dat Stengs afgelopen seizoen heeft gedraaid bij Feyenoord. 'Champions League, een van de betere spelers, toch niet op het EK. Hij was in Nederland terug gekomen voor Oranje, net niet gehaald. We vergeten wel, de grote meester speelt wel in de MLS', doelt de oud-Feyenoorder op Lionel Messi.

Lees ook