Priske: 'En dat deden we ook goed in dat aspect afgelopen zaterdag'

Priske: 'En dat deden we ook goed in dat aspect afgelopen zaterdag'

7 reacties 7
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Brian Priske kreeg vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen PEC Zwolle opnieuw vragen over de speelstijl en tactiek. De nieuwe trainer speelt in een 3-4-3 formatie, waar veel over wordt gezegd en geschreven.

Priske geeft aan dat hij niet snel zal afwijken van zijn filosofie. 'De filosofie, wat je zaterdag hopelijk hebt gezien, was agressief, was dominant, het balbezit was 72 procent', aldus Priske tijdens de persconferentie die werd uitgezonden door Feyenoord ONE. 'Dat is een hoog aantal.' De trainer van Feyenoord refereert ook terug naar de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. 'Ik denk dat het een van de betere wedstrijden was op het gebied van balbezit aan de kant van Feyenoord over de laatste seizoenen. We hebben geprobeerd voetbal te spelen en dominant te zijn. Dat is niet makkelijk tegen PSV. We hebben het geprobeerd, en dat is onze filosofie. We scoorden vier doelpunten.'

Van Eersel vraagt of het kan dat er dus ook met vier man achterin wordt gespeeld. 'Het kan altijd. Het kan de volgende wedstrijd zijn, het kan de komende twee wedstrijden zijn. Het kan ook zijn dat we 3-4-3 het volgend jaar spelen. Ik kijk naar mijn spelers. Ik discussieer met mijn spelers en staf en bedenk dan het systeem om te starten. Agressief, dominant, speel met risico, speel vooruit, dat is waarom ik hier ben. Ik hoop als je terugkijkt kijkt hoe mijn teams speelden, het zijn de zelfde nummers en met de zelfde filosofie', doelt Priske op de clubs waar hij eerder werkte en ook succesvol was, zoals bij FC Midtjylland. 'We proberen dominant te zijn. Probeer agressief zijn. Speel vooruit en creëer kansen. En dat deden we ook goed in dat aspect afgelopen zaterdag. Het tweede hoogste xg uit de Eredivisie in die speelronde.' Alleen PSV had een hoger xg, weet Priske.

Lees meer over
Lees ook