'Daar heb ik echt mijn twijfels bij deze jongen'

'Daar heb ik echt mijn twijfels bij deze jongen'

18 reacties 18
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Bij het voetbalpraatprogramma Voetbalpraat op ESPN, bespreken Jan Joost van Gangelen, Teun de Boer, Anco Jansen en Marciano Vink het laatste voetbalnieuws. Zo wordt ook het transfer van de dag besproken en dat is volgens Joost van Gangelen de overgang van Ibrahim Osman van Brighton & Hove Albion FC naar Feyenoord.

Anco Jansen vindt het een zeer opvallend transfer. "Een rechtsbenige linkervleugelaanvaller. We kennen nog allemaal Yankuba Minteh van het afgelopen seizoen, die heeft het tegenovergestelde pad bewandeld en ging van Feyenoord naar Brighton. Ik heb vandaag naar Osman zitten kijken en het leek wel de oudere broer van Minteh", aldus Jansen. Hiermee doelt Jansen op de vrijwel identieke speelstijl van Osman als die van Minteh.

Verschil Osman en Minteh

Wel ziet Jansen ook een duidelijk verschil tussen Osman en Minteh. "Deze jongen is fysiek wat sterker, gebruik zijn lichaam ook veel meer, echt wel een krachtige speler. 'Denk ik wel wat langzamer als Minteh, maar ook veel in 1-tegen-1 acties. Hij probeert toch altijd om een individuele actie te maken."

Wat wel zo volgens Jansen, is dat Feyenoord, in tegenstelling tot vorig seizoen, in een ander systeem speelt. Dit betekent dat Osman, wanneer hij wordt opgesteld door Brian Priske, veel naar de binnenkant zal moeten trekken. "En daar heb ik echt mijn twijfels bij deze jongen', geeft Jansen aan. 'In zijn vaardigheid, zijn voetballend vermogen en positiespel, denk ik niet dat hij zal uitblinken."

Op de vraag of het in dat geval geen rare huur is, ervan uitgaande dat Brian Priske zijn systeem niet gaat omgooien voor Ibrahim Osman, antwoordt Teun de Boer: "Ik denk wel dat hij dat kan. Als je ziet wat voor een techniek deze jongen heeft, dan zie je dat hij ook aan de binnenkant makkelijk kan spelen."

Lees ook