Mossou twijfelt over Stengs: 'Pijnlijke en sneue kwestie'

Mossou twijfelt over Stengs: 'Pijnlijke en sneue kwestie'

57 reacties 57
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord zag het mogelijke vertrek van Calvin Stengs naar Charlotte FC in het water vallen. De Rotterdammers hebben ook nog geen vervangers voor Dávid Hancko en Mats Wieffer, waarbij die eerste nog niet vertrokken is. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad laat Sjoerd Mossou zich uit over de gang van zaken. 

Feyenoord loopt 10 miljoen mis en Stengs zijn transfer. "Pijnlijk en sneue kwestie", zegt Mossou. Gisteren werd bekend dat de transfer niet doorging, de moverende redenen blijven nog gissen. "Ik zag ergens nog dat Stengs het had proberen te draaien dat hij het zelf besloten had, maar dat is natuurlijk totaal bullshit", aldus Mossou.

De Rotterdammers krijgen nu hun meest creatieve speler terug. "Feyenoord zit nu een beetje in de maag met een speler waar twijfels zijn over zijn fysieke gesteldheid, die al min of meer sloot had dat hij naar MLS zal gaan, dat is niet ideaal. Aan de andere kant kunnen ze dit type speler natuurlijk prima gebruiken." 

Fysieke gesteldheid

Mossou denkt dat de reden van het klappen van de transfer is, dat de fysieke gesteldheid van Stengs te wensen overlaat. Zeker nadat overal in het nieuws kwam dat de speler eigenlijk geen drie wedstrijden in de week aan kan. "Eigenlijk is het ook niet zo gek dat Charlotte denkt, moeten we dit nou wel doen."

Inkomende transfers

Feyenoord is nog niet heel slagvaardig op de transfermarkt. "Je zit een beetje te wachten op de vervangers van Hancko, die nog niet weg is maar waar je op voorsorteert en die van Wieffer. Die het elftal beter maken, maar die zijn nog niet binnen", aldus Mossou.

Feyenoord trok al wel diverse spelers aan. "Er zijn zeven spelers gekomen, maar dat zijn allemaal breedteversterkingen. Je ziet te wachten op de spelers die het elftal echt beter maken."

Lees ook