AD: ‘Toezegging Feyenoord reden voor vertrek Stengs

AD: ‘Toezegging Feyenoord reden voor vertrek Stengs

101 reacties 101
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord ziet Calvin Stengs zo goed als zeker vertrekken naar Charlotte FC. De middenvelder en assistkoning van de Rotterdammers vertrekt na eerdere toezeggingen van de club. Stengs leverde bij zijn komst veel in. 

Stengs kwam een jaar geleden naar de Kuip. Vlak voordat hij definitief naar Antwerpen FC zou vertrekken kwam Feyenoord in beeld. Tijdens de onderhandelingen werd overeengekomen dat wanneer Stengs een mooie kans zou krijgen Feyenoord mee zou werken.

Stengs leverde volgens ingewijden een jaar geleden veel salaris in om bij Feyenoord te voetballen. De middenvelder kampte al regelmatig met problemen met zijn fysieke gesteldheid en kwam mondeling overeen dat als een mooie club zich meldt dat Feyenoord zou luisteren.

SS Lazio meldde zich, maar pakte niet door. Charlotte FC deed dat wel. Feyenoord gaf Stengs de toestemming om te praten, mede door de fitheid van de speler. Stengs zag Amerika wel zitten mede door de verhalen van Frank de Boer.

In het Algemeen Dagblad schrijft Mikos Gouka de reden van vertrek. "De wens van Stengs om te vertrekken, de toezeggingen van een jaar geleden, de kwetsbare knie van de speler. Alles bij elkaar opgeteld wat het voldoende om de speler de ruimte te gunnen om naar de MLS te verkassen."

Lees ook
Lees meer over
Lees ook