'Anders laat je zo'n jongen niet gaan'

Het begint er steeds meer op te lijken dat Calvin Stengs de overstap naar Charlotte FC gaat maken. Voor een bedrag van circa 8 miljoen euro gaat Stengs Feyenoord verruilen voor een avontuur in de MLS. Bij Voetbalpraat van ESPN wordt er verbaasd gereageerd op de mogelijke transfer van Stengs.

Leon ten Voorde van Tubantia zei hierover het volgende: "Het is toch een raar verhaal waar niemand precies weet wat er heeft gespeeld. Anders laat je zo'n jongen, wat toch één van de weinige spelers bij Feyenoord is die iets kan creëren, niet gaan." Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad vervolgde: "Dit type kwaliteit hebben ze heel weinig. Dat maakt het heel gek. Je zou verwachten dat ze gewoon een back-up hebben. Dat ze denken: dat is beter dan wat Stengs doet."

Er ontstond ook verbazing over de keuze van Stengs om naar Amerika te verhuizen. "Ik vind het ook merkwaardig dat een jongen op deze leeftijd voor deze carrièremove kiest. Dat zegt ook wel iets over zijn ambitie," aldus Ten Voorde. Kenneth Pérez denkt een mogelijke uitleg te hebben: "Hij gaat daar heel veel geld verdienen. Daar verdien je echt 5, 6 tot 7 miljoen. Als je als 25-jarige denkt dat je nog de stap kan maken naar de Premier League, dan komt dat ook wel vanzelf. Ik denk dat hij die overweging heeft gemaakt van 'dat zit er waarschijnlijk niet in.' Dan lijkt dit mij een prachtig avontuur. Ik weet niet of er zoveel verschil is in dat avontuur of als je in de Eredivisie speelt."

Mossou vermoedt dat de fysieke toestand van Stengs ook een rol heeft gespeeld bij deze transfer: "Zijn fysiek is ook wel een factor. Na zijn knieblessure kun je je afvragen of hij dat heel intense voetbal nog iedere week kan opbrengen, en misschien kan dat in Amerika iets makkelijker. Dat is ook een argument, en dat kan ook een argument voor Feyenoord zijn van 'we zoeken op dat vlak iets beters'." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten