Kalou: 'Hier terugkeren voelt als thuiskomen'

Kalou: 'Hier terugkeren voelt als thuiskomen'

27 reacties 27
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Salomon Kalou was even terug in De Kuip. Afgelopen zaterdag zat hij op de tribune tijdens Feyenoord - Willem II, vanaf waar hij Feyenoord met 1-1 gelijk zag spelen. Voor de microfoon van Feyenoord ONE vertelde hij over zijn terugkeer in Rotterdam-Zuid.

"Feyenoord staat bij mij altijd op nummer 1. Bij Feyenoord is voor mij alles begonnen. Hier nu zijn voelt als thuiskomen. Het geeft me altijd een speciaal gevoel om hier weer te zijn. De Feyenoord-supporters zijn mij altijd blijven volgen gedurende mijn carrière. Of ik nou bij Chelsea, LSC Lille of Hertha BSC speelde, ik kreeg altijd berichten van Feyenoord-supporters die me succes wensten voor een wedstrijd. Ik denk dat ze me als één van hen beschouwen. Ik ben blij dat ik deze relatie met de Feyenoord-supporters heb. Zoals ik al zei: hier terugkeren voelt als thuiskomen."

De Ivoriaan vertelde wat hij bijzonder vond in zijn tijd bij Feyenoord. "Als de supporters Hand in Hand Kameraden beginnen te zingen. Het is een speciaal moment als je het veld betreedt, en alle supporters zingen hetzelfde lied. Ik heb een geweldige tijd gehad met Dirk Kuyt. K2 noemden ze ons. Ik ben echt trots op m'n periode in Rotterdam. Ik wil ook de Feyenoord-supporters bedanken, want hier is mijn carrière begonnen. Mede dankzij Feyenoord heb ik een mooie voetbalcarrière gehad."

Kalou is Feyenoord blijven volgen de laatste jaren. Zo zag hij Feyenoord successen boeken onder Arne Slot. "Ik volg Feyenoord nog steeds. Ik heb ze zich zien kwalificeren voor de UEFA Champions League. Ik heb ze de KNVB Beker en het kampioenschap zien winnen. Feyenoord doet het goed de laatste jaren. Ze zijn één van de betere teams in Europa geworden. De supporters verdienen ook een goed team met geweldige spelers."

Kalou eindigde met een booschap aan de Feyenoord-supporters, die hij in het Nederlands gaf. "Dankjewel voor alles. Hier bij Feyenoord is alles voor me begonnen. Ik ben blij om weer even terug te zijn. Ik ben altijd blij om terug te zijn. Dankjewel"

Lees meer over
Lees ook