Oud-Feyenoorders | Minteh en Sinisterra zijn op dreef

In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. Dit jaar zullen ook oud-trainers aan bod komen. De groep aan Oud-Feyenoorders bestaat uit: Tyrell Malacia, Mats Wieffer, Yankuba Minteh, Luis Sinisterra, Marcos Senesi, Orkun Kökçü, Frederik Aursnes, Cyriel Dessers, Danilo, Giovanni van Bronckhorst en Arne Slot. Afgelopen zaterdag begon Feyenoord wederom teleurstellend aan de competitie, door met 1-1 thuis gelijk te spelen tegen promovendus Willem II. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders wel voor een glimlach op de gezichten van de supporters konden zorgen.


Engeland

Tyrell Malacia zag zaterdag zijn teamgenoten de Community Shield via penalty’s verliezen van Manchester City. Malacia was weer gesignaleerd op het trainingsveld, maar zat nog niet bij de selectie. 


Mats Wieffer en Yankuba Minteh wonnen zaterdag de oefenwedstrijd met 4-0 van Villarreal. Wieffer begon in de basis en speelde 62 minuten. Verdere statistieken over de middenvelder zijn niet bekend. Minteh begon ook in de basis en wist wederom te scoren. De Gambiaanse aanvaller speelde in totaal 78 minuten. Over de buitenspeler zijn verder ook geen statistieken bekend.


Luis Sinisterra en Marcos Senesi wonnen zaterdag de oefenwedstrijd met 3-2 van Girona. Sinisterra begon in de basis en wist te scoren. In de 76e minuut werd de Colombiaan gewisseld. Verdere statistieken zijn niet bekend. Senesi begon ook in de basis, maar moest in de 42e minuut het veld al verlaten door een hoofdblessure. 


Arne Slot won zondag de oefenwedstrijd met 4-1 van Sevilla. Diogo Jota en Trey Nyoni scoorden één keer en Luis Diaz tweemaal.


Portugal

Orkun Kökçü en Frederik Aursnes verloren zondag de eerste competitiewedstrijd met 2-0 van Famalicao. Kökçü kwam in de rust het veld in en haalde nog een passnauwkeurigheid van 83%. Verder schoot de middenvelder één keer richting doel en verloor hij bijna al zijn duels. Via Sofascore kreeg de Turks international een 6.5. Aursnes speelde 90 minuten en haalde daarin een passnauwkeurigheid van 79%. De Noor won ongeveer 60% van zijn duels en kreeg een 6.9 via Sofascore. Een dramatische start voor Benfica, waarmee zij op plaats zestien staan na de eerste speelronde.


Schotland

Cyriel Dessers en Danilo wonnen zaterdag de tweede competitiewedstrijd met 2-1 van Motherwell. Dessers begon in de basis en speelde de gehele wedstrijd. De Nigeriaanse spits wist de 1-0 te maken en schoot daarnaast nog vier keer richting doel. Verder haalde de Oud-Feyenoorder een passnauwkeurigheid van 56% en kreeg hij een 7.4 via Sofascore. Danilo bleef de gehele wedstrijd op de bank zitten. Rangers FC staat na twee speelrondes op plaats vier met vier punten.


Turkije

Giovanni van Bronckhorst won zondag de uitwedstrijd met 0-2 van Samsunspor. Gabriel Paulista en Rafa Silva maakten de doelpunten. Van Bronckhorst staat na de eerste speelronde, bovenaan de ranglijst met Beşiktaş. 

  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten