Priske verklaart passeren Zechiël: 'Het was een moeilijke beslissing'

Priske verklaart passeren Zechiël: 'Het was een moeilijke beslissing'

12 reacties 12
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Vanmiddag start Feyenoord aan een nieuw seizoen in de Eredivisie. De Rotterdammers beginnen in de Kuip tegen het gepromoveerde Willem II na het winnen van de Johan Cruijff Schaal tegen PSV afgelopen weekend. Brian Priske vertelt over het duel van vandaag tegenover ESPN.

Hoewel Gjivai Zechiël tegen PSV begon in de basis, moet hij vandaag plaatsnemen op de bank. Op zijn plek kiest Priske tegen Willem II voor Antoni Milambo. “Het was een moeilijke beslissing”, verklaart Priske. “Ik denk dat Milambo ons deze wedstrijd kan helpen, vooral op aanvallend gebied. We moeten door de verdediging spelen van een moeilijke tegenstander die met vijf man achterin speelt en heel compact gaat staan. Daar kan Milambo ons in helpen.” Ook had de trainer positieve woorden over Zechiël. “Ik zeg niet dat Zechiël het slecht deed vorige week, juist heel goed. Maar vandaag krijgt Milambo de kans, iemand die ook drie keer heeft gescoord in de voorbereiding.”

Defensieve verbeterpunten

Priske haalt ook aan dat Feyenoord verdedigend beter zal moeten doen. “Beter verdedigen in de zestienmeter, één-tegen-één situaties, voorzetten en positionering”, geeft hij antwoord op de vraag wat beter moet gaan. “Ook de afstand tussen spelers moet aan gewerkt worden. Met 4-3-3 of 3-4-3 komt het verdedigen neer op het hebben van de juiste afstanden tussen spelers. Nu zijn we nog niet honderd procent solide in dat aspect. Maar ik weet dat we ons daarop gaan verbeteren in de komende weken.”

Afwezigheid Stengs en geruchten Hancko

Verder geeft Priske aan dat Calvin Stengs zich niet goed voelde vandaag om te spelen wegens ziekteverschijnselen. Ook gaat hij kort in over de geruchten van een hoog bod van Atlético Madrid op Dávid Hancko. “Ik luister niet naar geruchten en ik heb ook niets vernomen van Dennis (te Kloese) mijn focus ligt op het winnen van dit duel.”

Lees ook