'Ik verwacht niet dat Feyenoord en PSV hierin principieel gaan zijn'

Feyenoord begint zaterdag aan de competitie met een wedstrijd tegen Willem II. Bij de Rotterdammers is Lutsharel Geertruida waarschijnlijk de aanvoerder ondanks zijn kortlopende contract. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Sjoerd Mossou naar de situatie. 

Over het algemeen wordt gezegd dat spelers met nog een contract voor een jaar worden verkocht, toch wordt er ook geopperd of spelers als Jordan Teze en Lutsharel Geertruida niet behouden moeten worden en dan maar accepteren dat ze transfervrij de deur uitlopen.

Mossou snapt de vraag, maar is daar wel duidelijk in. "Het is de vraag of de speler zo belangrijk is dat hij onmisbaar is. Er lopen wel meer Tezes rond. Bij Geertruida kun je daar over twijfelen. Geertruida is voor Feyenoord veel belangrijker dan Teze voor PSV is."

Ga je spelers dan vasthouden aan hun contract? "Je wil van spelers in Nederland ook dat ze zich ontwikkelen en op het goede moment verkopen. Ik verwacht niet dat Feyenoord en PSV hierin principieel gaan zijn. Ik verwacht dat beide spelers nog vertrekken." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten