'NAC Breda toont interesse in Sauer'

'NAC Breda toont interesse in Sauer'

35 reacties 35
Bron: 1908.nl
Foto: Pro Shots

NAC Breda zou deze week concreet zijn geworden voor Leo Sauer, zo meldt 1908.nl. Naast NAC zouden ook clubs uit België, Oostenrijk, Tsjechië en de eredivisie interesse tonen in de tatentvolle buitenspeler. Het zou gaan om een huurtransfer zonder koopoptie. 

Het achtienjarige talent kwam in 2023 over van de jeugd van MSK Zilina voor 235 duizend euro en mocht al snel aansluiten bij de selectie van het eerste. Vorig seizoen heeft hij dan ook dertien keer mogen invallen in de eredivisie. Hierin leverde hij twee doelpunten en vier assists, waaronder een late gelijkmaker tegen Sparta Rotterdam. Ook heeft hij twee keer mogen invallen in de Champions League. Momenteel wordt zijn marktwaarde dan ook geschat op 5 miljoen euro, volgens transfermarkt.nl.

Dit seizoen lijkt het erop dat de flitsende baltovenaar niet op veel minuten kan rekenen onder nieuwe trainer Brian Priske. In de voorbereiding heeft hij slechts zeventig minuten mogen maken verspreidt over drie wedstrijden. En tegen Benfica mocht hij helemaal niet in actie komen. Met Igor Paixao en Luka Ivanusec is de concurrentie op zijn positie dan ook groot. Echter kan het gebrek aan minuten ook te maken hebben met het feit dat Sauer later aansloot. Hi was deze zomer nog actief op het EK met Slowakije. Gedurende de vier wedstrijden die zijn land op het eindtoernooi heeft gespeeld is slechts Sauer vijf minuten in actie gekomen, aan het eind van de wedstrijd tegen Oekraïne.

Lees ook