'Je kan niet van de aantoonbaar betere keeper verwachten dat hij op de bank gaat zitten'

'Je kan niet van de aantoonbaar betere keeper verwachten dat hij op de bank gaat zitten'

103 reacties 103
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Brian Priske heeft Timon Wellenreuther aangesteld als eerste keeper van Feyenoord. De Duitser die vorig seizoen en in het kampioensjaar Justin Bijlow goed verving tijdens zijn blessure, heeft de slag om de eerste positie gewonnen. Het is nu dus de vraag wat Bijlow gaat doen. Wij vroegen bezoekers van FR-Fans.nl of Feyenoord Bijlow bij een mooi bod zou moeten laten gaan. 

Er stemden 903 mensen op de poll en 61 procent van de stemmers vindt dat Feyenoord coulant zou moeten zijn bij een mooi bod op Bijlow. De doelman, die in Nederland alles won met Feyenoord, is van kinds af aan fanatiek supporter van de club. 

Bezoeker SanSiro1970 is duidelijk in zijn reactie: "Gun hem een waardige transfer naar een mooie club. Hoeft niet gratis, hoeft niet voor de hoofdprijs. Feyenoord heeft genoeg plezier aan hem beleefd."

Aantoonbaar betere keeper

Gastbezoeker Gast990985865 vindt eigenlijk dat je van Bijlow niet kan verwachten dat hij op de bank gaat zitten: "Je kan niet van de aantoonbaar betere keeper verwachten dat hij op de bank gaat zitten. Zouden ze gelijkwaardig zijn, dan kan je de strijd aangaan. Maar wanneer je als betere keeper achter een mindere keeper op de bank word gezet, dan ga je weg. We zien het bij zo goed als elk talent: vaak moeten ze een mindere speler die gehaald is voor zich tolereren en moeten ze aan hogere eisen voldoen dan de speler in het veld. Waarna ze vertrekken en een carrière tegemoet gaan waar de speler die voor hen stond enkel maar van kan dromen. De aanhang gaat dan weer klagen dat hij veel meer waard is en dat hij het daar wél laat zien, met als verschil dat ze daar echt speeltijd krijgen en bij ons niet."

143 wedstrijden

Justin Bijlow is al sinds 2016 onderdeel van het eerste elftal van Feyenoord. Met Feyenoord won hij verschillende prijzen. Zo werd hij in 2017 en 2023 kampioen van Nederland. Daarnaast won hij twee keer de beker en drie keer de Johan Cruijff Schaal. 

Bijlow keepte 143 wedstrijden voor Feyenoord, gerekend over alle competities. Hij kreeg in deze wedstrijden in totaal 151 doelpunten tegen. Ook kreeg hij vier keer een gele kaart en één keer een rode kaart.

Lees ook