'Dat hij uiteindelijk twee keer scoort is lekker voor zijn zelfvertrouwen'

Feyenoord speelde afgelopen zondag de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. In Eindhoven werd er tegen PSV gespeeld in het duel om de Johan Cruijff Schaal. Feyenoord wist uiteindelijk na penalty's te winnen. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de winst van Feyenoord. We blikken met Mark, redacteur van FR-Fans.nl, terug op de winst van de eerste prijs van het seizoen.

Bij Feyenoord begon Timon Wellenreuther in het doel. 'Ergens een logische keuze', zegt Mark. 'Ik vind het heel jammer voor Justin Bijlow, want ik denk dat hij qua keepen misschien beter is, maar zijn blessures zitten hem in de weg. Ik ben heel erg benieuwd hoe hij met deze situatie om gaat. Hij is gewend altijd de nummer één te zijn, maar lijkt nu zijn plek kwijt te zijn. Wellenreuther liet zien een prima keeper te zijn. Hij speelde een prima wedstrijd!'

Feyenoord begon niet goed aan het duel en kon zeker in de eerste twintig minuten nog geen vuist maken. 'Je zag dat Feyenoord het moeilijk had in die eerste fase.' Feyenoord kwam in de negende minuut op achterstand, maar Santiago Gimenez zorgde in de 29e minuut voor de 1-1. 'Ik vond hem zondag weer een beetje lijken op de Gimenez die aan de lopende band scoort. Hij was weer gretig en won ook weer meer duels had ik het idee. Dat hij uiteindelijk twee keer scoort is lekker voor zijn zelfvertrouwen.'

In de tweede helft viel het ene na het andere doelpunt. 'Het ging echt alle kanten op. Het was dan ook met vlagen niet goed van beide kanten, waardoor de doelpunten soms te gemakkelijk vielen.' Uiteindelijk moesten penalty's de winnaar aanwijzen, aangezien er bij de Johan Cruijff Schaal geen verlenging is. Feyenoord wist deze uiteindelijk te winnen. 'Ik denk dat een gelijkspel de wedstrijd goed samenvatte, maar het is mooi dat wij die penaltyserie het beste namen! De eerste prijs is binnen!'

Zaterdag begint voor Feyenoord de competitie. Dan is Willem II in De Kuip de tegenstander. 'Hopelijk geeft dit extra energie voor zaterdag, en zetten we dit resultaat door naar de wedstrijd in De Kuip.' Reageren