'Atlético Madrid bood tien procent van eerder geboden bedrag op Bijlow'

'Atlético Madrid bood tien procent van eerder geboden bedrag op Bijlow'

28 reacties 28
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Gisteren werd bekend dat Timon Wellenreuther eerste keeper wordt ten koste van Justin Bijlow. Nu wordt er gespeculeerd over de toekomst van Bijlow. Marcel van der Kraan vertelt in de Kick-Off Podcast van De Telegraaf dat hij verwacht dat Bijlow een transfer gaat maken.

"Het is logisch dat Bijlow te goed is om een heel seizoen op de bank te zitten. Ik denk dat hij zich geweldig professioneel heeft opgesteld gisteren. Hij heeft het de hele warming-up prima gedaan. Op het moment van de strafschop zag ik hem al tekeer gaan. Hij wist waar Luuk de Jong ging schieten. Je zag hem aanwijzingen geven. Na de strafschoppenserie rent hij ook naar Wellenreuther toe. Hij doet dat allemaal. Niet gespeeld, maar hij is altijd een professional." Van der Kraan vervolgde: "Hij laat niks los over de hele situatie, en dat is heel verstandig van hem. Ik denk dat hij nu met zijn professionaliteit laat merken: 'ik doe mijn werk, ik ben een vakman. Als er een andere club voor me komt, luister ik daar naar.' Ik denk dat daar achter de schermen hard aan gewerkt wordt."

Van der Kraan kwam met een opmerkelijk bericht over transfersommen die in het verleden op Bijlow zijn geboden. "Een jaar geleden kostte hij 25 miljoen; toen Manchester United kwam. Dat is toen niet doorgegaan. Nu kwam Atlético Madrid met 2,5 miljoen. Dat is tien procent van dat bedrag. Daar heeft Te Kloese hem niet voor laten gaan natuurlijk. Ik vind ook dat hij veel meer waard is. Alleen komt er straks een moment dat je als club moet zeggen: 'wat deze jongen voor de club betekent heeft, gaan we daar de hoofdprijs voor vragen?' Je kunt daar geen 25 miljoen meer voor vragen. Ik denk ook niet de helft. Welke club gaat welk bedrag betalen? Hij kan naar de Premier League gaan, dan kan hij tweede keeper worden en het uitvechten, of hij gaat naar een club die daar net onder zit en waar hij direct eerste keeper wordt. Ik zou dat het liefst zien, want hij is te goed om ook maar ergens op de bank te zitten."

Lees ook