COLUMN | Brian Priske is geen Arne Slot - en dat is niet erg

COLUMN | Brian Priske is geen Arne Slot - en dat is niet erg

49 reacties 49
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

In de Britse pers worden de superlatieven - veelal van zijn eigen spelers - waaronder Liverpooltrainer Arne Slot wordt bedolven gretig opgeschreven. Na de oefenzege op rivaal Manchester United (3-0), is Slot ball in recordtempo omarmd door de supporters van The Reds.

Dat is extra knap omdat Slot Jürgen Klopp opvolgt, de Duitser die in Liverpool net zo groot is als Paul McCartney en groter dan Gerry & the Pacemakers. Er zijn parallellen met de situatie in Rotterdam, waar Brian Priske in de voetsporen treedt van Arne Slot. Net als Klopp heeft Slot zijn opvolger een bijna onmogelijke taak nagelaten: ervoor zorgen dat zijn voorganger wordt vergeten.

In dat opzicht heeft Slot een betere start gemaakt: naast de overwinning op United, won Liverpool ook al van Real Betis (1-0) en Arsenal (2-1), en dat met aantrekkelijk voetbal. Priske daarentegen moest toezien hoe zijn team verloor van Benfica (5-0) en AS Monaco (1-3).

Maar wat betekent dit allemaal? Eigenlijk niets.

Wat zowel de jubelende supporters van Liverpool als de (tot voorkort) kritische supporters van Feyenoord zouden moeten weten: de voorbereiding op een nieuw seizoen is voor het werkelijke resultaat net zo belangrijk als de pudding in een worstenbroodje. 

Maar andermaal blijkt dat opportunisme zichzelf met kettingen aan de voetbalwereld heeft vastgebonden. Nadat Priske opbeurende woorden deelde op zijn Instagramaccount na de nederlagen tegen Benfica en Monaco, werd hij bespot. Niet zo vreemd: Arne Slot deed dat toch ook niet? 

Het ongenoegen waarmee de slechte resultaten in de voorbereiding werden ontvangen, verraadt dat supporters met de armen over elkaar naar Priske kijken. Als hij denkt dat hij kan staan waar Hij stond, dan willen wij dat nog weleens even zien. 

Slot heeft Feyenoord naar een hoger niveau getild. Maar: das war einmal. Dat Priske al na de voorbereiding werd geconfronteerd met aftakelend vertrouwen, is compleet ridicuul. Slot heeft de Kuip verlaten, maar de fundering staat nog overeind. Iedereen die prijst wat Slot heeft opgebouwd en achtergelaten, zou Priske met open armen moeten ontvangen.

Het zal voor de Deen ontzettend zwaar worden om Slot te doen vergeten, maar iedereen moet onthouden dat Priske Slot niet is. We kunnen hem wel langs de nieuwe meetlat van Feyenoord leggen. Wie dat doet, kan tot dusver maar één harde conclusie trekken: één wedstrijd, één prijs. Go Priske.

Peter 

Lees ook