Twee lichtpuntjes: 'Heel prettig om naar te kijken'

Twee lichtpuntjes: 'Heel prettig om naar te kijken'

47 reacties 47
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord wist gisteren de eerste prijs van het seizoen te pakken door PSV te verslaan in het Philipsstadion. Na een enerverend duel wonnen de Rotterdammers door de penalty’s in de series beter te nemen. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijken ze terug op de wedstrijd.
De wedstrijd eindigde in 4-4 en was vooral een aaneenschakeling van persoonlijke fouten. “Ik denk dat je bij iedere tegen goal iemand kan aanwijzen die een fout maakt”, zegt Johan Inan. Bij Feyenoord lijkt het gedeeltelijk te komen dat er een overstap is gemaakt naar een nieuw systeem. Inan snapt niet dat Brian Priske over is gestapt op een nieuw systeem. “Ik snap het ook niet zo goed. Als hij het had overgenomen van een trainer die er een potje van maakt, dan had ik het begrepen.”

Bij Feyenoord is iedereen zoekende in het nieuwe systeem. “Dat zag je in het eerste kwart, de afstemming aan de bal, maar vooral zonder bal. Dit is plan A geworden en ik denk dat het niet verkeerd was geweest als hij had voortgeborduurd op het werk van Arne Slot. Dan had hij langzaam dit systeem erin moeten brengen denk ik, omdat je meerdere systemen wil kunnen spelen.”

Toch is het niet alleen terug te herleiden op de aangepaste verdediging. “Wat ook een probleem was, Wellenreuther gaf dat naar afloop ook toe, dat vorig jaar de vleugelaanvallers veel verdedigende arbeid verrichtte, maar dat was met deze vleugelaanvallers wel anders.”

Lichtpuntjes

Toch waren er ook lichtpuntjes bij Feyenoord. Inan wijst er twee aan. “Die twee jonkies van Feyenoord vond ik heel prettig om naar te kijken. Gjivai Zechiël en Antoni Milambo

"Zechiël, heb ik in de voorbereiding bij persmomenten voorbij zien komen, vind ik sowieso een leuke sympathieke jongen. Maar hij kan ook heel goed voetballen. Het is echt een rasvoetballer. Voor hij de bal ontvangt kijkt hij al over beide schouders. Hij is daardoor ook in staat om meer tempo in een aanval of een opbouw te brengen.” 

Milambo kwam na een uur spelen in het veld voor Zechiël. “Daarna viel Milambo in, een jongen die het iets meer van kracht moet hebben, maar viel ook uitstekend in. Dat waren de lichtpunten van Feyenoord.” 

Keeperskwestie

Timon Wellenreuther lijkt dit seizoen de eerste doelman van Feyenoord te worden. Duwen de Rotterdammers daarmee Justin Bijlow naar de uitgang? “Ik weet niet hoe Feyenoord daarnaar kijkt. Ik denk dat een trainer tegen Te Kloese gaat zeggen ik zou hem niet verkopen. Ik heb gewoon twee goede keepers nodig. Ik denk dat de enige partij die zal aandringen op een transfer misschien Bijlow zal zijn.”

Wellenreuther had tegen PSV best een tweede gele kaart kunnen krijgen volgens Inan. “Ja ik vond het wel een tweede gele kaart. Dat was echt zo’n moment dat als hij nog geen gele kaart had, dan haalt hij direct een gele prent uit zijn zak.” 

Spitsen

Ook in de spits lijkt er een aardige concurrentiestrijd te ontstaan. Santiago Gimenez scoorde twee doelpunten en gaf een assist. Terwijl Ueda goed inviel. “Gimenez maakte een aardig goede indruk, ik vond Ueda ook wel goed invallen”, aldus Inan.

Lees ook