Wellenreuther: 'Waarom zou ik niet tekenen?'

Wellenreuther: 'Waarom zou ik niet tekenen?'

14 reacties 14
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagavond met strafschoppen de Johan Cruijff Schaal gewonnen na een 4-4 gelijkspel tegen PSV in Eindhoven. Timon Wellenreuther stopte een strafschop en zag eentje van Guus Til over het doel gaan. Automatisch is hij daarmee de held van de Rotterdammers.

Toch is hij kritisch over zijn prestatie. 'Het was niet mijn beste wedstrijd', zegt Wellenreuther tegen ESPN. Hij vervolgt: 'Maar je moet scherp zijn en dat kon ik gelukkig laten zien in de strafschoppenserie.' Hij hield de penalty van Johan Bakayoko tegen. Hij vertelt over zijn gedachten tijdens dat moment. 'Ik wachtte lang, want hij keek naar me en in de laatste seconde maakte ik mijn keuze.' Dat bleek de goede, waardoor Feyenoord met 2-4 won vanaf elf meter. 

Vier goals

Doorgaans kan je met strafschoppenseries alleen maar winnen als keeper zijnde. Ook wordt wel eens gezegd dat je de ene week de held en de andere week de schlemiel bent. 'Ik probeer me gewoon nuchter op te stellen.' Waar hij minder nuchter over is, is het scorebord. 'PSV scoorde vier keer, daar heb ik een hekel aan. Daar moeten we aan werken en van leren.' 

Contract

Deze zomer verlengde de Duitser zijn contract bij Feyenoord en vrijdag kreeg hij te horen dat hij eerste doelman is van Brian Priske. 'Ik houd van deze club en voel me uitstekend. We hebben een geweldige staf en team. Iedereen in de club gaf me het vertrouwen en dat voelde ik. Mijn gevoel was goed en ik voel me top hier in de stad en bij Feyenoord. Waarom zou ik niet tekenen?', aldus Wellenreuther. 

Lees ook