Feyenoord wint Johan Cruijff Schaal na strafschoppen en verslaat PSV

132 reacties 132

Feyenoord heeft zondagavond de Johan Cruijff Schaal gewonnen. Penalty's moesten de winnaar bepalen. In de reguliere speeltijd was Santiago Gimenez twee keer trefzeker, Bart Nieuwkoop en Antoni Milambo maakten de andere twee doelpunten.

Feyenoord begon niet goed aan de wedstrijd. Al in de negende minuut was het Noa Lang die zorgde voor de 1-0 voor de landskampioen. Gimenez scoorde in de 29e minuut de 1-1 uit een penalty en een paar minuten later, in de de 33e minuut, was het Nieuwkoop die de 1-2 op het bord zette, waardoor Feyenoord met een 1-2 voorsprong naar de kleedkamer ging.

Al snel in de tweede helft was het Luuk de Jong die de gelijkmaker maakte. In de 54e minuut was het Gimenez opnieuw met een doelpunt en opnieuw een penalty, waardoor het 2-3 voor de Rotterdammers werd. Oud-Feyenoorder Guus Til zorgde in de 65e minuut voor de 3-3. In de 72e minuut was het Milambo die Feyenoord opnieuw op voorsprong zette, maar De Jong maakte in de 80e minuut zijn tweede treffer, en dus werd het 4-4, waardoor penalty's de winnaar moest aanwijzen aangezien er in de strijd om de Johan Cruijff Schaal geen verlenging is. Feyenoord wist deze penalty's het beste te nemen, waardoor zij de winnaar zijn van de Johan Cruijff Schaal, de eerste prijs van dit seizoen.