VI: 'Keuze voor Wellenreuther dwingt Bijlow bijna tot vertrek'

VI: 'Keuze voor Wellenreuther dwingt Bijlow bijna tot vertrek'

23 reacties 23
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Door het besluit van Brian Priske om Timon Wellenreuther eerste keuze te maken voor de keeperspositie, is nu de vraag wat er met Justin Bijlow gaat gebeuren. Beide keepers hebben bewezen een waardige eerste keeper te zijn, maar Bijlow wordt toch gepasseerd na jaren als eerste doelman. Martijn Krabbendam van Voetbal International ziet dit besluit als een duw richting de uitgang voor Bijlow.

Priske gaf in de persconferentie voorafgaand het duel om de Johan Cruijff Schaal aan dat geen enkele speler gegarandeerd een basisplaats heeft, ook de keeper niet. Wellicht zou Bijlow dus speeltijd kunnen krijgen na een mindere periode van Wellenreuther, maar Bijlow zal dan wel geduld willen hebben. De Rotterdammer heeft nog een contract tot 2026, waarmee de vraag wordt of Bijlow die twee jaar genoegen neemt met een rol als tweede doelman.

Vorig seizoen was Bijlow dichtbij een transfer naar de Premier League, waar Manchester United interesse had in de doelman. Een blessure gooide roet in het eten van Bijlow, waardoor United er vanaf zag en uiteindelijk met Onana kwam. Er waren nog wat meer clubs geïnteresseerd, zoals een aantal ploegen uit La Liga. Op het moment is er geen blessure die een eventuele transfer in de weg kan zitten. 

 

Lees ook