Vitesse behoudt licentie, achterdeur piramide Jong Feyenoord gesloten

Vitesse behoudt licentie, achterdeur piramide Jong Feyenoord gesloten

27 reacties 27
Bron: Knvb.nl
Foto: Pro Shots

Na een periode van onzekerheid en meerdere keren uitstel, heeft Vitesse eindelijk voldaan aan de voorwaarden om hun proflicentie te behouden. De club heeft een sluitende begroting gepresenteerd, beschikt nu over een actieve bankrekening en heeft een accountant bemachtigd, zo meldt de KNVB. Dit is een grote opluchting voor de supporters en betrokkenen bij de Arnhemse club, die de afgelopen tijd in spanning hebben gewacht op goed nieuws.

Er gingen geruchten de ronde, gemeld door Omroep Gelderland, dat Jong Feyenoord wellicht zou kunnen instromen in de voetbalpiramide indien de licentie van Vitesse werd ingetrokken. Hoewel deze mogelijkheid al als onwaarschijnlijk werd beschouwd, zijn die speculaties nu definitief van tafel geveegd met het behoud van de licentie van Vitesse. Dit nieuws zorgt ervoor dat de bestaande competitiestructuur behouden blijft en voorkomt wijzigingen.

Feyenoord Onder 21

Voor Feyenoord Onder 21 betekent dit dat de focus volledig op de prestaties van het eerste elftal blijft liggen. Ondertussen moet het hoogste jeugdelftal van de Rotterdammers via de reguliere weg een plek in de piramide zien te bemachtigen. Dan moet het ook hopen dat Jong Sparta of Jong Almere minimaal bij de onderste helft van de competitie eindigen en zelf algeheel kampioen worden.

Lees ook